Pissaladiere met tonijn bereidingen. Sojasaus, komkommer, wasabi schuim, dressing en een vinaigrette van ponzu

Nu manlief al een tijd werkeloos is gaan we toch wel wat minder vaak uit eten. Uit eten gaan kost nu eenmaal geld en door de bank genomen meer als een gemiddelde stamppot thuis. Dus doen we het wat minder vaak, maar als we het doen, dan vinden we het ook wel leuk om het dan op zijn minst ‘goed’ te doen. Niet dat het altijd veel goed hoeft te kosten hoor, begrijp me niet verkeerd, maar goede kwaliteit komt toch wel vaak met een prijskaartje. Dus toen we met een groep afspraken om te gaan eten bij Vis aan de Schelde wisten we natuurlijk dat het niet goedkoop zou zijn.

Gek genoeg ben ik al honderden keren langs Vis aan de Schelde gereden en ik heb nooit geweten dat het daar zat. Nu is het nogal een druk kruispunt dus meestal heb ik dan mijn ogen op het verkeer en niet op leuke tentjes aan de zijkant.. 😉 Marga en Danny waren er al vaker geweest en stuurden ons dan elke keer likkebaardend lekkere foto’s door dus ja. het moest er een keer van komen. En wat een leuke tent is dat zeg!

Rode poon met pancetta, twee bereidingen van rode kool, flageolets, beurre noisette, krokantje van zuurdesem en Hollandse garnaaltjes

Vaak vind ik het eten in goede restaurants wel lekker, maar in sommige gevallen is de sfeer dan te kakkieneus (om het zo maar even te noemen) en niet prettig. Bij Vis aan de Schelde was dat niet het geval; de bediening is leuk en vlot. Niet te popi-jopi maar gewoon leuk en ze schatten ons goed in. Ook een kunst op zich denk ik om je gasten in te schatten in wat ze wel en niet leuk vinden!

We kozen voor het vijf gangen menu van de chef. En dat was een goede keus. Bijna altijd doen we dat. In elk restaurant en ik hou wel van een beetje verrassing tijdens mijn eten. In dat geval waren alle verrassingen bijzonder aangenaam. Super gerechten, mooi opgemaakt, goed klaargemaakt en stuk voor stuk lekker.

Schelvis met schorseneren met een crumble van eekhoorntjes brood, hollandaise saus van paling, bloemkool krokantjes en schuim van bloemkool

Ik heb zowaar dit keer opgeschreven wat we hebben gegeten dus ik kan het je netjes vertellen. Haha, meestal vergeet ik het maar nadat ik het bij het voorgerecht nog een keer had gevraagd werd het onthouden en werd me bij elke gang gevraagd of ik het ‘al had’. Haha… Dat scheelt weer. Kon ik het ook niet vergeten!

Viel er iets tegen? Nou eigenlijk weinig. Van de vijf gerechten vonden we het appeltaart dessert misschien de minste. Lekker, maar niet zo verrassend als de andere gerechten. Maar ja als dat het ergste is… En de rekening, die was inderdaad gepeperd. Ik heb het bedrag alweer uit mijn hoofd gebannen maar we waren voor twee personen inclusief drankjes, koffie na en de parkeerservice een totaal van 200 en nog iets kwijt. Ik meen 220 als ik me goed herinner, maar pin me er niet op vast.

Niet iets om elke week te doen dus maar voor een speciale gelegenheid is het een aanrader!

Vis aan de Schelde

Scheldeplein 4

1078 GR Amsterdam

+31 20 6751583

Delen is fijn!