Geschreven door Lis

In de zomer van 2017 hebben we een roadtrip door Ierland gemaakt. Wát een prachtig land is dat! In tweeëneenhalve week hebben we een rondje langs de kust gereden. Iets wat ik echt iedereen kan aanraden, zelfs met het beruchte Ierse ‘zomer’weer.

En waar gereisd wordt, moet ook gegeten worden, dus bij deze deel ik vijf lunchplekken met jullie, die wat mij betreft echt de moeite waard zijn. In willekeurige volgorde.

Industry & Co. – Dublin

Lunchen in Ierland

Deze tip vind je op meerdere blogs terug, en terecht! Leuke concept store waar ik in elk geval erg hebberig werd. Daarbij ook nog een goede koffie én gebakjes in twee formaten waardoor je toch net iets meer kunt proberen. Ook de salades en groenten per gewicht scoren hoog bij mij. Overigens zitten in Drury St nog veel meer hippe koffie tentjes en winkels.

Adres: 41 A/B Drury St, Dublin 2, Ireland

Fallon & Byrne Food hall – Dublin

Lunchen in ierland

Om de hoek van Drury St zit deze supermarkt plus. Waarschuwing: niet naar binnen gaan als je misschien honger hebt! In een prachtig oud gebouw zit op de begane grond de supermarkt, en op een hogere verdieping het bijbehorende restaurant, en in de kelder de wijnbar. Wat een verleidingen  op de begane grond.. heerlijke croissantjes, yoghurt met müesli en fruit, en natuurlijk goede koffie. Ook de afhaalmaaltijden zagen er echt super lekker uit.

Adres: 11-17 Exchequer St, Dublin 2, Ireland

Hassets Artisan Bakery – Cork

Lunchen in Ierland

Deze lokale bakkerij is superknus, heeft erg vriendelijk personeel en niet te vergeten lekker eten en drinken. Ik nam hier een huisgemaakte pie met twee salades naar keuze. Absolute aanrader, helemaal omdat de salade hier niet uit twee blaadjes sla bestaat.

Adres: 5-19 Washington St, Centre, Cork, Ireland

Gourmet Pantry – Kinsale

Afgezien van een superschattige winkel, en de allerleukste barista, ook nog eens hele lekkere dingen verkopen. What’s nog to like? Vooruit… het feit dat ze geen zitplek hebben maar alleen to go verkopen is jammer, maar gelukkig is er aan de overkant van de straat een klein pleintje met bankjes. Werkt ook!

Adres: 4 Market St, Sleveen, Cork, EP17P11, Ireland

Castletownshend Castle – Castletownshend

Heel eerlijk gezegd? Wie plant er nou om naar Casteltownshend te gaan? Waarschijnlijk heel weinig mensen. Maar als je dan toch een rondje kust aan het rijden bent, en je bent in de buurt, is dit wel een hele leuk stop hoor. Als het zonnetje schijnt kun je net als wij lekker bij de haven zitten, maar binnen zag het er ook gezellig uit. Dé aanrader wat mij betreft is de Reuben sandwich.

Adres: niet echt… Castletownshend Castle, Co. Cork, Ireland

Ox – Belfast

Hierboven stonden al vijf lunch spots, dus dit is de bonus tip.

Niet in Ierland, maar in Noord-Ierland. En ook net even anders dan een random lunch spot. Ox heeft namelijk een Michelin ster. Maar wát een feestje was het. Lokale producten, relaxte sfeer, fijne bediening, en wat mij betreft absoluut het geld waard.

Delen is fijn!