Vijf culitips voor Kopenhagen | simoneskitchen.nl

De allerlekkerste restaurantjes in Kopenhagen

Eigenlijk moet ik nu meteen beginnen met een disclaimer want ik heb natuurlijk bij lange na niet alle restaurants in Kopenhagen bezocht, laat staan dat we er hebben gegeten. Dat is dan een beetje de beperking als je “maar” vijf dagen in Kopenhagen bent he… Overigens is Alexandra na mij ook nog naar Kopenhagen geweest en zij heeft weer andere tips dus die komen hier ook binnenkort nog voorbij.

Höst

Als je naar Kopenhagen gaat maak dan vooral een reservering bij Höst. Het is een populaire plek dus zonder reservering loop je een groot risico. Wij hadden al weken van tevoren gereserveerd, eigenlijk min of meer uitgaande van de website die er wel leuk uitzag. Geen echt hele goede redenering al geloof ik dat iemand wel had gezegd dat het een aanrader was. Nou goed, dat was het ook. Geweldige plek! Niet alleen qua interieur, maar het eten was ook top. We kozen voor een drie gangen menu maar kregen uiteindelijk met alle extraatjes erbij 6 gangen. Zelfs 7 als je mijn extraatje meetelt. Ze vroeg op gegeven moment of ik soms ook zin had in gebakken camembert….

Vijf culitips voor Kopenhagen | simoneskitchen.nl

Ja wat denk je zelf? (het is het bakje op de foto hierboven rechtsonder. Ik had het al bijna op toen ik nog even snel een fotootje moest maken) Ik at in die tijd nog vega alhoewel ik daar voor de visvariant koos. We waren vroeg vandaar dat ik nog een foto kon schieten zonder mensen. Tegen de tijd dat we weggingen zat het bommetje vol. Reserveren dus!

Overigens gingen we ook bij Väkst eten, het broertje of zusje van Höst en dat viel dan weer tegen. Kan ook gewoon pech zijn en het verkeerde gerecht uitkiezen dus die zou ik wel een tweede kans geven!

Torvehallerne

Je kent vast wel de Foodhallen in Amsterdam. Misschien ben je er nog niet geweest maar wellicht van horen zeggen. Torvehallerne kun je er nog het beste mee vergelijken. Het is groter en er is meer te kopen, kiezen en proeven maar in de basis zijn het allemaal kleinere ondernemers die onder een dak zitten.

Torvehallerne | simoneskitchen.nl

Het is ideaal om een keer daar je lunch te genieten. Je kunt van het ene naar het andere tentje lopen, daar wat bestellen en bij een ander wat bestellen en zo je maaltijd bij elkaar scharrelen. Ik at een lekkere vegan burger en Tom een Vietnamese Banh mi. (met vlees natuurlijk) Je vindt er ook de nodige zaakjes waar ze heerlijke smørrebrød verkopen!

Wij waren in maart in Kopenhagen en het weer wilde niet helemaal meezitten dus we hebben langer rondgehangen hier dan we anders hadden gedaan vanwege de plensbuien buiten. Er zijn overigens twee hallen dus keus genoeg!

Brör

Het tweede restaurant waar we ’s avonds aten was Brör. Ook hier weer handig om te reserveren en ook handig om duidelijk aan te geven of je een allergie of iets dergelijks hebt. In mijn geval was het vegetarisch en mijn gerechten waren ook echt totaal anders dan die van Tom. Dus niet – wat ook wel eens gebeurd – het vlees of de vis ertussenuit gepeuterd. Al mijn gerechtjes waren fantastisch. Tom vond ook alles heerlijk met uitzondering van de creme brulee met beenmerg…. Yuck… Dat smaakte naar… je raadt hem… beenmerg. Beenmerg en een toetje. Die dus niet, maar de rest was super!

Bror

Papirøen

(Zo onhandig al die speciale leestekens in Denemarken)

We sliepen in het Andersen boutique hotel, aan de rand van het centrum en onze receptie was geweldig. De tip voor Papirøen kwam dan ook daarvandaan. Goede tip ook. We hadden bij het hotel fietsen gehuurd en – als het niet giet van de regen – is Kopenhagen geweldig om doorheen te fietsen! De fietspaden zijn beter dan hier in Nederland en dat wil toch wat zeggen. Ik denk dat er meer fietsers daar zijn dan hier! Echt… Hoe dan ook wij fietsten naar Papirøen en hebben nog even stilgestaan bij de voormalige locatie van Noma… Ik weet niet of we daar heen waren gegaan (beetje erg duur) maar ik had het toch wel leuk gevonden als het nog had bestaan.

Vijf culitips voor Kopenhagen | simoneskitchen.nl
Papiroen

Papirøen is een soort streetfoodmarkt maar dan binnen. Als het mooi weer is kun je er geweldig buiten zitten en hebben ze allerlei containers op elkaar gestapeld om zitjes te creëren. Binnen kun je ook weer kiezen uit allerlei lekkers. Tom had de pulled duck burger en ik een geweldig lekkere vegan burger.

Vijf culitips voor Kopenhagen | simoneskitchen.nl

Ik hoorde trouwens dat Papirøen plaats moet maken voor gebouwen geloof ik. Hartstikke zonde maar het blijkt nogal een populaire spot te zijn aan het water. Dus als je wilt gaan niet te lang wachten. Geen idee hoor wanneer het sluit maar ik meld het er maar even bij!

En last but not least hebben we de laatste avond gegeten in het Meatpacking district.

Fiskebaren Kodbyens

Volgens mij betekent het gewoon visbar, want dat is wat het is: een visrestaurant.

Vijf culinaire tips in Kopenhagen | simoneskitchen.nl
Fiskebar

Maar ook weer zoooo lekker allemaal! Als je gaat neem dan vooral de Fish & Chips (foto boven links bovenaan) want die was echt te lekker. Je besteld kleine gerechtjes dus je kunt er meerdere nemen of je kunt kiezen voor een grotere maaltijd waarvan je dan aan een genoeg hebt.

Nou dat zijn de plekken waar we zijn geweest in Kopenhagen. Ben jij wel eens in Kopenhagen geweest en zo ja, wat waren jouw favorieten? Wij gaan zeker nog een keer terug!

Delen is fijn!