20170223 blog3580

Wow, vier weken al. Wat gaat de tijd hard he. Het koken is ook weer een beetje teruggekomen. Ik bedoel het niet al te lang hoeven na te denken wat je gaat koken met de restanten uit de koelkast. Ik kijk nog wel meer in kookboeken dan normaal. Nou ja, nooit een straf om kookboeken te kijken natuurlijk. (zegt de kookboekverslaafde)

Hoe voel ik me?

Om eerlijk te zijn merk ik geen enkel verschil met hoe ik me voel tussen nu en toen ik nog vlees at.  Misschien komt het nog of misschien komt het omdat ik al niet heel veel vlees at. Dus het verschil is niet zo groot. Afvallen (want dat moet ook nog steeds gebeuren) gaat inmiddels weer een klein beetje de goede kant op. Langzaam, heel langzaam, maar ik tel dan ook geen calorieen dus dat is prima zo. Langzaam is goed. Al zou ik stiekem wel wat sneller af willen vallen. De zomer komt er natuurlijk aan! En ik denk dat het voor mijn enkel beter zou zijn als ik minder zou wegen, maar goed.. Slow is the way to go.

20170223 blog3510

Vleesvervangers

Natuurlijk heb je geen vleesvervangers nodig als je geen vlees of vis meer eet, maar we vonden het leuk om die wel te testen en twee van de reviews heb je hier al kunnen lezen. Inmiddels hebben we er nog twee gegeten. Maar ik moet zeggen dat ik nu niet meteen onder de indruk ben van de ‘nep-hamburgers’. Van de week een bietenburger gegeten. Nou die kan ik zelf lekkerder maken. Zat gewoon geen smaak aan. Blegh.

Seitan

Waar ik wel heel benieuwd naar ben is seitan. Ik heb geen idee waar je seitan kunt vinden, maar het schijnt wel een apart product te zijn. O ik zie net dat je het gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Ik zag van de week een recept van een soort vegetarische sate. Gemaakt met seitan. Zag er wel spannend uit dus die wil ik graag een keer proberen als test. Die wordt dus vervolgd.

Tom eet fijn vega mee. Dat valt me eigenlijk heel niet tegen. Ik had meer weerstand verwacht.. Natuurlijk eet hij vlees wanneer hij kan (broodje lamsburger op de markt, dat soort dingen) en als hij uit eten gaat met vrienden maar thuis eet hij gewoon mee met mij. Dat scheelt een hoop gedoe. (nou ja gedoe is het ook weer niet natuurlijk. Een stukje vlees voor hem bakken vind ik echt wel prima hoor)

Dus al met al gaat het prima. Voor veel lekkere vega recepten kun je altijd even hier checken natuurlijk..

20170223 blog3680

Delen is fijn!