Simone's Kitchen

Verrijk je wijnkennis met Wineclub en Simone’s Kitchen

canstockphoto9016155

Ik ben gek op wijnen. Rood, wit, rosé; ik heb in alle soorten wel een favoriet.
En regelmatig heb ik er ook over gedacht om wat meer te gaan schrijven over wijn. Het is natuurlijk ook helemaal zo raar nog niet, want de mooiste gerechten krijgen een extra dimensie wanneer hier de juiste wijn bij wordt gekozen.
Er is alleen één klein probleempje: ik heb eigenlijk helemaal geen verstand van wijn. Dus hoe kun je gaan vertellen over iets waar je nauwelijks iets vanaf weet?
Ja, ik kan je vertellen of ik een bepaalde wijn lekker vind, of niet. Maar waarom dit nu komt, of de juiste wijn bij een lamsschotel selecteren? Wanneer het hierop aankomt, val ik opeens in een donker gat.
En toch vind ik het belangrijk dat er bij zoveel eten op deze site, ook zo nu en dan aandacht wordt geschonken aan dat goddelijke druivensapje.
Daarom ben ik blij om te kunnen melden dat dit vanaf nu ook gaat gebeuren.

canstockphoto36843267

Minder geneuzel over wijn en toch wat leren

Want we hebben gelukkig contact gekregen met de mannen achter Wineclub en zij gaan regelmatig onze (en jullie) kennis bijschaven over één van de meest gedronken maaltijdbegeleiders, wijn.
Een paar maanden geleden heb ik Laurens en Vincent leren kennen op de Sunday Market in Amsterdam. We waren buren op deze markt en de jongens hadden een, in Nederland, uniek concept bedacht om thuis je eigen wijnproeverij te organiseren en hiermee je kennis van wijnen te verbreden. De banner achter hun kraam beweerde stellig: ‘Van geen idee, naar sommelier.’, en toen ik een kwartiertje met ze in gesprek was, geloofde ook ik heilig in hun concept. Wil je meer weten over hoe je zelf snel en eenvoudig meer over wijn te weten kunt komen? Dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op de website van Wineclub.

Wat me direct opviel was het enthousiasme waarmee ze over wijnen en het wijnconcept spraken en ook hoeveel kennis ze al op jonge leeftijd van wijn hadden. Waar ik direct warm voor liep was de no nonsense manier waarop ze over het glaasje rood of wit vertelden en dat ze alles in ‘gewone mensentaal’ vertelden. Zelfs ik begreep wat ze bedoelden en dat was nu precies waar ik naar op zoek was. Een stel vlotte gasten die met passie over wijn kunnen praten, praktische tips geven voor wijn- spijs combinaties en je spelenderwijs meer inzicht geven in de wijnwereld.
Na een goed gesprek boven een kop koffie (het was per slot van rekening begin van de middag), was de zaak beklonken en gaf Laurens spontaan te kennen dat hij zijn wijnkennis ook wel graag wilde delen met de fans van Simone’s Kitchen.

Dus vanaf nu kun je ook leuke en leerzame blogs verwachten over het meest besproken druivensap ter wereld, door iemand die er ook echt verstand van heeft.
Laurens en Vincent, van harte welkom en we kijken uit naar al het moois dat jullie ons kunnen vertellen over wijnen.

Bewaren

3 comments

  1. Ik hang aan je lippen als het gaat om dat ‘goddelijke druivensapje’!
    🙂

  2. Haha, ik heb ook meer praktijkervaring dan kennis… Lijkt me heel leuk en leerzaam!

  3. Laurens

    Hi Tom,

    We hebben er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos