Simone's Kitchen

Vegan op reis

Visgerechtje

Net terug uit Kopenhagen moet ik concluderen dat het niet altijd even makkelijk is om vegan te eten op reis. Ik ben er ten eerste natuurlijk nog niet eens zelf aan gewend, vind het lastig om te vragen om vegan opties en ben dus voornamelijk voor vegetarisch gegaan. Dat is net wat makkelijker om in een restaurant te eten, alhoewel ik ook zeker een aantal lekkere vegan opties heb gevonden. Kopenhagen is best makkelijk en kun je zonder al te veel problemen vegan opties vinden. Maar ik ben natuurlijk niet alleen op reis en moet ook rekening houden met manlief.

Bovendien bedachten ze in een restaurant dat vegetarisch wel vis was (…) dus ik heb ook vis gegeten. Nu heb ik met vis net wat minder moeite dan met vlees dus ok. Ik vind ook dat je soms met de flow mee moet gaan en als dat af en toe betekent dat ik vis eet, dan is dat maar zo.

Super lekkere vegan burger bij Papiroen

Ups en downs

Ik merk ook dat ik continue aan het veranderen van ben mening. Nou ja niet echt helemaal maar als ik een recept zie met kip of vlees of iets dat er heerlijk uitziet of heerlijk  ruikt dan begin ik toch elke keer te twijfelen of ik het wel vol kan houden om vega te eten. En of ik niet toch…. Maar ik sta wel achter mijn beslissing en dus is het dan uiteindelijk geen enkele keer een echte verleiding geweest. Want ik heb nu wel genoeg gelezen en genoeg films gezien waardoor ik ervan overtuigd ben dat ik niet wil meewerken aan al dat dierenleed. Ik weet echt wel dat mijn beslissing niet het verschil in de wereld gaat uitmaken maar wel voor mijn eigen gemoedsrust zeg maar.

Gek

En ik wordt er af en toe ook wel een beetje gek van. Dat continue nadenken wat je in je mond stopt, na een leven lang van nergens over nadenken. Dat is best een verandering. Ik ken ook niet zoveel vegans behalve Maaike en natuurlijk Merel van De groene meisjes, maar niet iemand waarmee ik van gedachten kan wisselen. Hoe hebben zij het gedaan? Zijn ze 100% vegan of af en toe ook niet? Ben je dan slecht of niet zo slecht? Hoe zorg je dat je alle voedingsmiddelen binnen krijgt die je nodig hebt?

Horrorstories

En dan heb je nog alle horrorstories van vegans die weer vlees zijn gaan eten omdat ze “uit elkaar vielen” of tanden verloren of haren of iets van die aard. Dat vind ik dan ook weer scary. En de tegenstrijdige berichten vliegen je om de oren. En er zijn natuurlijk ook plenty voorbeelden van vegans die er prima uitzien en al jaren vegan eten. Dus blijkbaar kan het wel. Kortom, nog een hoop dat ik moet leren en een hoop dat ik uit moet zoeken.

To be continued dus!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.