image4

We hebben het gehaald! We zijn gearriveerd in Tabo Cottages vandaag na twee dagen van nagenoeg non-stop reizen. We zijn Bukittinggi vroeg in de ochtend verlaten om 7 uur ’s ochtends.. Het was grijs en regenachtig toen we weg gingen en dat is het ongeveer wel de hele dag gebleven. Prima als je toch in de bus zit voor het grootste deel van de dag. We maakten een paar stops onderweg, maar eigenlijk niks wat de moeite waard is om te noemen. We hadden onderweg nog een mega opstopping vanwege het feit dat iedereen dacht dat het wel ok was om dubbel te parkeren. Vervolgens voeg je hier een paar koppige vrachtwagen chauffeurs aan toe en je hebt al snel te maken met een mega opstopping. Niemand wilde voor of achteruit tot er eindelijk iemand opgaf en dan toch maar een van de dubbel geparkeerde auto’s weghaalde….

image5

Het hele gebeuren duurde alsnog ongeveer een minuutje of 45. We arriveerden dan ook vrij laat in Sipirok. Iets na 7 uur ’s avonds. Het was donker en regende opnieuw dus ik had geen idee waar we waren maar de kamers zagen er goed uit en waren verrassend groot, schoon en prima. Nou ja, als je even het niet zo schone laken vergeet op Tom’s bed… Het was al te laat om er nog iets van te zeggen en we wilden eigenlijk gewoon slapen na de lange dag dus hebben het maar zo gelaten.

Het laatste stuk van de reis naar Toba lake was ook behoorlijk lang maar minder erg als de dag ervoor. Het eerste stuk was een beetje maf omdat blijkbaar ’s nachts een plaatselijke enorme storm had gewaaid, bomen lagen om, electriciteits palen waren dwars doormidden en de algehele puinhoop op de weg was groot. Ons hotel was slechts op een steenworp afstand dus ik denk wederom dat we mazzel hadden!

Dat zorgde wederom voor de nodige vertraging, aangezien een truck in de greppel was beland. Niet zeker of dat door de storm was gekomen maar het was duidelijk dat ie niet vanzelf uit de greppel zou komen. De vrachtwagen die zou trekken besloot dat het handig was om in het midden van de weg te gaan staan en al het andere verkeer te blokken… Je vraagt je soms toch af hoe mensen denken…

wpid-Photo-20141014161049

Maar we zijn er dus eindelijk aangekomen. Een markt bezocht in Balige en toen door naar het laatste stuk tot Parapat waar de boot al op ons lag te wachten. Het is hier prachtig en morgen gaan we eens op onderzoek uit!

Bewaren

Delen is fijn!