Yosemite National Park, USA | simoneskitchen.nl

Na ons bloedhete avontuur in de woestijn van Death Valley gingen we verder naar Fresno en Yosemite. Over Fresno kunnen we kort zijn, niks te zien, niks te beleven, maar het was dan ook niet meer als een tussenstop onderweg naar Yosemite.

We hadden wat moeite om een slaapplek te vinden in of rond Yosemite aangezien alles vol bleek te zitten. Uiteindelijk vonden we via Yosemite West Cottages nog een studiootje dat vrij was en aan de rand van het park lag, dus dat klonk allemaal perfect en we boekten er meteen voor twee nachten.

20060516-20060516-095-1

Onderweg naar Yosemite stopten we onderweg bij een heuse saloon. Als ik me niet vergis was het in het plaatsje North Fork of iets wat daar op leek en wat een geweldige tent! Dat is precies hoe je een western saloon voorstelt. Compleet met cowboys met cowboy hoeden en de eeuwige alcoholisten aan de bar. Buckhorn Saloon & restaurant… Nou… wij hebben er koffie gedronken enne… als dat de graadmeter is voor  het eten dan zou ik dat maar overslaan. Het kostte dan ook maar $ 2.- voor vier bakken koffie dus wat kun je ervan verwachten?

The New Buckhorn Saloon & Restaurant | simoneskitchen.nl

The New Buckhorn Saloon & Restaurant

De watervallen in Yosemite zijn in het voorjaar op hun mooist en ook meteen op het hevigst. Wij waren er in mei en her en der waren de watervallen volledig buiten hun oevers getreden.

20060516-20060516-047

Ons studiootje lag aan de rand van het park met uitzicht op het bos en was basic maar verder prima in orde. We hadden natuurlijk wilde plannen om de nodige hikes te maken in yosemite in de komende twee dagen maar het noodlot sloeg toe. Ik stootte mijn kleine teen ongenadig hard tegen de muur van de badkamer. Zo erg dat ik voor een momentje vreesde dat ie wellicht gebroken was. Na enig voorzichtig onderzoek van Tom concludeerden we dat hij ‘slechts’ zwaar gekneusd was. En hoopten we nog dat het de volgende dag beter zou zijn.

Onze studio van Yosemite West Cottages

Onze studio van Yosemite West Cottages

Die hoop was al snel vervlogen toen mijn voet toch wel blauw bleek te zijn de volgende dag (en die nacht ook best een beetje had geklopt enzo..) Ik kreeg met veel pijn en moeite mijn wandelschoenen aan maar kon er vervolgens totaal niet op lopen. Geen wandelingen door Yosemite dus.. Balen, maar het was niet anders en ik heb me de komende dagen op teenslippers bewogen. Dat deed in ieder geval minder zeer en we hebben heel Amerikaans, alles met de auto gedaan.

Vanaf ons balkon zagen we al het nodige wildlife, alhoewel we hoopten op een beer onder het balkon maar die liet zich niet zien. De rotzak… Wel coyotes en herten.

Coyote onder het balkon

Coyote onder het balkon

En ondanks de tegenslag en het file rijden over de wegen door het park; wat een waanzinnig mooie natuur! Het is zo overweldigend dat je er stil van wordt.

20060516-20060516-038

Tranquility in Yosemite valley

Tranquility in Yosemite valley

20060516-20060516-091

De foto’s zijn midden op de dag genomen dus niet in het beste licht maar zelfs dan ziet het er nog spectaculair uit toch? We bezochten de Bridal Veil waterval (de tweede foto) van wat dichterbij, maar het water kwam zo hard naar beneden dat je alleen gewapend met regenkleding en zonder camera’s die kant op kon. We gingen slechts een klein stukje en waren al volledig doorweekt. Wat een natuurgeweld!

Omdat lopen toch niet echt ging hebben we heerlijk genoten op diverse plekjes met het kijken naar de eekhoorntjes. Blijft leuk.. 😉

20060516-20060516-073 20060516-20060516-058 20060516-20060516-067

Al met al vond ik Yosemite, ondanks mijn manke poot, een absoluut hoogtepunt van de reis. Ik had graag een beer gezien en ik had graag door het park gehiked, maar goed; gezien de omstandigheden hebben we er het beste van gemaakt!

Volgende stop: San Francisco!

O en nog even een melig filmpje over de maat van een gemiddelde pizza in de US. Bizar groot! Je kunt je inschrijven voor ons Youtube kanaal! 🙂

 

Delen is fijn!