Simone's Kitchen

USA : Yosemite National Park

Yosemite National Park, USA | simoneskitchen.nl

Na ons bloedhete avontuur in de woestijn van Death Valley gingen we verder naar Fresno en Yosemite. Over Fresno kunnen we kort zijn, niks te zien, niks te beleven, maar het was dan ook niet meer als een tussenstop onderweg naar Yosemite.

We hadden wat moeite om een slaapplek te vinden in of rond Yosemite aangezien alles vol bleek te zitten. Uiteindelijk vonden we via Yosemite West Cottages nog een studiootje dat vrij was en aan de rand van het park lag, dus dat klonk allemaal perfect en we boekten er meteen voor twee nachten.

20060516-20060516-095-1

Onderweg naar Yosemite stopten we onderweg bij een heuse saloon. Als ik me niet vergis was het in het plaatsje North Fork of iets wat daar op leek en wat een geweldige tent! Dat is precies hoe je een western saloon voorstelt. Compleet met cowboys met cowboy hoeden en de eeuwige alcoholisten aan de bar. Buckhorn Saloon & restaurant… Nou… wij hebben er koffie gedronken enne… als dat de graadmeter is voor  het eten dan zou ik dat maar overslaan. Het kostte dan ook maar $ 2.- voor vier bakken koffie dus wat kun je ervan verwachten?

The New Buckhorn Saloon & Restaurant | simoneskitchen.nl

The New Buckhorn Saloon & Restaurant

De watervallen in Yosemite zijn in het voorjaar op hun mooist en ook meteen op het hevigst. Wij waren er in mei en her en der waren de watervallen volledig buiten hun oevers getreden.

20060516-20060516-047

Ons studiootje lag aan de rand van het park met uitzicht op het bos en was basic maar verder prima in orde. We hadden natuurlijk wilde plannen om de nodige hikes te maken in yosemite in de komende twee dagen maar het noodlot sloeg toe. Ik stootte mijn kleine teen ongenadig hard tegen de muur van de badkamer. Zo erg dat ik voor een momentje vreesde dat ie wellicht gebroken was. Na enig voorzichtig onderzoek van Tom concludeerden we dat hij ‘slechts’ zwaar gekneusd was. En hoopten we nog dat het de volgende dag beter zou zijn.

Onze studio van Yosemite West Cottages

Onze studio van Yosemite West Cottages

Die hoop was al snel vervlogen toen mijn voet toch wel blauw bleek te zijn de volgende dag (en die nacht ook best een beetje had geklopt enzo..) Ik kreeg met veel pijn en moeite mijn wandelschoenen aan maar kon er vervolgens totaal niet op lopen. Geen wandelingen door Yosemite dus.. Balen, maar het was niet anders en ik heb me de komende dagen op teenslippers bewogen. Dat deed in ieder geval minder zeer en we hebben heel Amerikaans, alles met de auto gedaan.

Vanaf ons balkon zagen we al het nodige wildlife, alhoewel we hoopten op een beer onder het balkon maar die liet zich niet zien. De rotzak… Wel coyotes en herten.

Coyote onder het balkon

Coyote onder het balkon

En ondanks de tegenslag en het file rijden over de wegen door het park; wat een waanzinnig mooie natuur! Het is zo overweldigend dat je er stil van wordt.

20060516-20060516-038

Tranquility in Yosemite valley

Tranquility in Yosemite valley

20060516-20060516-091

De foto’s zijn midden op de dag genomen dus niet in het beste licht maar zelfs dan ziet het er nog spectaculair uit toch? We bezochten de Bridal Veil waterval (de tweede foto) van wat dichterbij, maar het water kwam zo hard naar beneden dat je alleen gewapend met regenkleding en zonder camera’s die kant op kon. We gingen slechts een klein stukje en waren al volledig doorweekt. Wat een natuurgeweld!

Omdat lopen toch niet echt ging hebben we heerlijk genoten op diverse plekjes met het kijken naar de eekhoorntjes. Blijft leuk.. πŸ˜‰

20060516-20060516-073 20060516-20060516-058 20060516-20060516-067

Al met al vond ik Yosemite, ondanks mijn manke poot, een absoluut hoogtepunt van de reis. Ik had graag een beer gezien en ik had graag door het park gehiked, maar goed; gezien de omstandigheden hebben we er het beste van gemaakt!

Volgende stop: San Francisco!

O en nog even een melig filmpje over de maat van een gemiddelde pizza in de US. Bizar groot! Je kunt je inschrijven voor ons Youtube kanaal! πŸ™‚

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

21 comments

 1. Avatar

  Yosemite is echt prachtig, een geweldig natuurpark! Wij hadden ook een stop in Fresno en werden er bestolen van zo’n beetje al onze belangrijke bezittingen. Dat leverde ons vertraging op waardoor we een dag korter in Yosemite waren. Erg jammer, maar we hebben toch de Half Dome beklommen. Balen van jouw teen joh, maar gelukkig heb je toch nog wat gezien van de geweldige natuur. Wat heb je onwijs mooie foto’s gemaakt!

 2. Avatar

  De volgende keer dat ik in Amerika ben moet ik hier zeker even langs!

 3. Avatar

  Oh, wat balen van je teen! Toch heb je nog hele mooie foto’s kunnen maken, wat een prachtige natuur. En dat pizza filmpje, hilarisch. Wat een verschil dan in maten met hier zeg!

 4. Avatar

  Wow, wat een prachtige natuur daar! Zo groen!
  Misschien toch maar iets harder mijn best gaan doen om mijn vriend over te halen uiteindelijk (als we China ooit eens gaan verlaten) toch maar naar de V.S. te verhuizen.

 5. Avatar

  Wat balen van je voet! Vervelend als je ergens zo’n zin in hebt. Desalniettemin zijn de foto’s prachtig…. oh man wat wil ik hier ook graag naartoe! En Zo’n Saloon lijkt me ook zo tof om eens binnen te wandelen… heerlijk Amerikaans.

 6. Avatar

  Prachtig hoor, zag hem deze week ook bij Travelbysan voorbijkomen inderdaad, ik wil er naartoe!

 7. Avatar

  Oh wat fantastisch dat je daar was! Zo’n Saloon lijkt me zo tof!

 8. Avatar

  Oh, zo mooi! Yosemite staat al een tijdje op mijn lijstje en als ik die foto’s zie, dan blijkt dat zeker terecht! Wel jammer van je teen, maar gelukkig heb je toch nog veel moois kunnen zien. En misschien was het toch maar goed dat je geen beer tegen kwam, je weet maar nooit hoe dat had afgelopen πŸ™‚

 9. Avatar

  Zoo mooi daar. Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik was er als kind maar zou graag nog eens terug gaan!

 10. Avatar

  Prachtig! Dit gaat op mijn lijstje met bestemming waar ik nog heen wil! Ik ga stuk om het filmpje, ben benieuwd hoe groot een large pizza dan wel niet is. πŸ˜‰

 11. Pingback: 4x niet te missen natuur in West-Amerika - Map of Joy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.