Door Death Valley | simoneskitchen.nl

Death Valley

Na ons Vegas avontuur rijden we ’s morgens vroeg weg uit de gekte om eigenlijk vrijwel meteen in de woestijn te belanden. Niet gek natuurlijk als je bedenkt dat Vegas midden in de woestijn ligt, maar toch is het een bizarre tegenstelling. We rijden eerst naar Red Rock Canyon waar een scenic drive is uitgezet van 13 mijl. Ook wel typisch Amerikaans om alles met de auto te kunnen doen natuurlijk… Met de hitte klagen we daar dit keer niet over en rijden braaf de route… 🙂

Red Rock Canyon | simoneskitchen.nl

Red Rock Canyon

Vanaf Red Rock rijden we via Shoshone en Death Valley Junction naar de enige overnachtingsplek die Death Valley rijk is; Furnace Creek Ranch. En ja, de ranch doet zijn naam eer aan. Met een temperatuur van rond de 46 C is het buiten echt niet uit te houden! Ik had de avond van tevoren al gebeld om een plek te reserveren. Het leek me wel spannend om een nacht door te brengen in Death Valley, maar we wilden niet het risico lopen dat we niet terecht konden natuurlijk. Beetje vervelend als je dat midden in de woestijn overkomt! Van tevoren zoveel waarschuwingen gekregen over rijden door de valley dat ik al een beetje zenuwachtig begon te worden. Airco uit want je auto raakt anders oververhit… Er is geen bereik voor mobiele telefoons, neem genoeg water mee voor het geval dat en zo nog een aantal goede adviezen..

20060514-20060515-8156-1

20060515-20060515-8164-1

Ik vond het bizar om door de woestijn te rijden. Bizar voornamelijk omdat we dus echt nul komma nul mensen zijn tegengekomen. En het was best nog een eind rijden. Dan vraag je je toch af wat er zou gebeuren als je echt met pech onderweg komt te staan. Slik…. Geen fijn idee.

We arriveerden rond een uur of twee in Furnace Creek en ja dan blijkt dat daar natuurlijk niks te doen is. En al was het wel zo, met 46 C wil je echt niet buiten spelen. Dus aten we wat in het 49-cafe, dronken er wat en toen was het tijd voor de siesta… Ik zag trouwens bij het kijken op de website dat er in de tussenliggende tijd nogal wat is verandert bij Furnace Creek! Zo is het nu geen ranch meer maar een resort, is er een golfbaan en van allerlei toeters en bellen die er toen niet waren!

20060515-20060515-8179

Onze siesta kreeg een ‘oops-momentje’ toen we pas om half vijf ’s nachts weer wakker werden. Hahaha… Jetlag en middagdutjes gaan níet goed samen. Voordeel was natuurlijk wel dat we in alle vroegte onze tocht door Death Valley konden vervolgen en het rijk alleen hadden bij de Sand Dunes…

20060515-20060515-8178

Prachtig, op hun geheel eigen wijze.

Next stop: Fresno… en dan Yosemite.

Delen is fijn!