Umbrie veld met klaprozen

Jee… ligt het aan mij of vliegt de tijd letterlijk voorbij? Het is alweer ruim een maand geleden dat we terug kwamen uit Italie… Tijd om even wat hoogtepunten met jullie te delen gecombineerd met wat tips voor leuke eettentjes of slaapplekken, mocht je deze zomer ook nog naar Italië vertrekken!

Wat een heerlijk land is het toch ook he. Helemaal niet goed voor de lijn (haha) maar voor de lijn ga je ook niet op vakantie, tenzij je naar een of ander eng kuuroord gaat. In Italië hoef je daar niet bang voor te zijn. Ik at in die tijd nog vegetarisch en dat is wel een beetje een nadeel.Op zich kun je prima vega eten in Italië maar je bent al snel genoodzaakt om voor de pasta te kiezen. Daar zit bijna altijd wel een vega optie bij maar aangezien je al snel twee keer per dag warm eet is dat dus effectief twee keer per dag pasta… Oops.. En natuurlijk gelato! Nergens zulk lekker ijs als in Italië!

Lugano

We begonnen onze reis in Zwitserland. Of nee, we begonnen onze reis natuurlijk in nederland want we reden met de auto! Maar ons eerste doel was Lugano, waar een vriendinnetje vijf jaar geleden naar toe verhuisde. Ik was er al eerder maar nog niet eerder met Tom dus we hebben twee dagen daar geslapen. Lang genoeg om Lugano te verkennen, te kort om bij te kletsen met Hermin. Maar ja… Italië lokte.

Uit eten met Hermin

Van Lugano reden we door naar Siena waar we ook twee nachten verbleven in Mensanello, bij Tenuta Mensanello. Een kleinschalige agriturismo waar je ook weer prima een paar dagen kunt blijven. Als uitvalsbasis voor bijvoorbeeld San Gimignano, Volterra en Sienna zelf een centraal gelegen punt.

Mensanello

San Gimignano

Zeven jaar geleden waren we in San Gimignano en vonden we het geweldig. Nu gingen we terug en vonden we het vreselijk. Volgepropt met toeristen en het mooie plein Stond volgebouwd met allemaal marktkramen. Het was me niet helemaal duidelijk of we gewoon pech hadden met die markt of dat die er nu permanent staat, maar wat een tegenvaller was dat!

Monteriggioni en Volterra

We ontvluchten San G. en reden door naar Volterra en dat was een goede beslissing.

De naam Volterra ken je vast wel uit de Twilight saga en hoewel de film niet in Volterra is opgenomen (maar in een naburig dorpje) zal het vast ook het nodige toeristenverkeer trekken. Het was tijdens ons bezoek druk, maar gezellig druk. Je hoefde je geen weg te banen tussen de toeristen door en je kon op je gemak rondslenteren. Dus dat is een goed alternatief als je ook die kant op gaat. Van Volterra reden we door naar Monteriggiono, een soort mini versie van San Gigminano. Wel heel klein hoor maar wel een leuk stadje om te bezoeken.

Sienna zelf blijft natuurlijk geweldig en als je op zoek bent naar een leuk restaurantje in Sienna, probeer dan eens Salefino waar we heerlijk hebben gegeten met Giulia en Tomaso.

Salefino
Salefino

Perugia

Van Siena zijn we doorgereden naar onze hoofdbestemming, Perugia. Perugia is de hoofdstad van Umbrië en aangezien Umbrië niet zo groot is hadden we gekozen voor een appartement in de omgeving van Perugia via Villa in Umbrië. We verbleven in Il Tartufo, een prachtige plek met uitzicht op de bergen. Hou er wel rekening mee dat je niet meteen in Perugia zit en blijkbaar is er wel een bospad waar je in een half uur naar Perugia kunt lopen maar aangezien het voor mijn enkel veel te bergachtig was viel dat voor ons een beetje tegen. Het appartement zelf is wel wat klam en vochtig wat als bijkomend voordeel is dat het heel koel is bij de warme temperaturen. Maar neem dus in ieder geval een trui mee…

Perugia zelf is ook een prachtige stad, maar ook hier liep ik weer tegen het probleem van de heuvels/bergen aan. Dus dat was een beetje klote om het maar even plat te zeggen. We zijn dus maar 1 keer in Perugia zelf geweest en hebben toen wel erg lekker gegeten bij Dal mi’cocco. Aanrader!

Uit eten in Perugia

Spello & Assisi

Spello is een leuk dorpje. Je kunt er fijn ronddwalen door de fleurige straatjes en her en der wat drinken of eten. Assisi.. ja daar komt de cultuurbarbaar weer om de hoek zetten.. is niet aan mij besteed. Ik vond dat we er heen moesten want we waren tenslotte in de buurt maar ik vond het dan weer geen aanrader. Maar goed ieder zijn ding wat dat betreft.

Prachtig Umbrie

Strada di Sagrantino

Ja uhm… hoe moet ik dit nu weer uitleggen: we hebben al eens eerder verteld dat we wijn heerlijk vinden maar niet meteen echt veel ervan af weten. Maar ja we zaten echt vlak bij de wijnroute (meerdere zelfs) van Umbrië maar hoe dat enigszins de mist in ging kun je hier lezen… Mission not accomplished dus… (story of our life!) Maar door die mislukte wijnroute vonden we wel Montefalco en dat was dan weer wel een superleuk plaatsje.

Montefalco in Umbrie | simoneskitchen.nl
Montefalco

Ben je daar en wil je lekker eten? Ga dan langs bij Olevm. Kan niet missen want het zit in de hoofdstraat. Erg lekker gegeten en hopelijk heeft ze dan ook de homemade tiramisu want die was lekker!!!

Lunch in Umbrie
Heerlijk lunchen bij Olevm in Montefalco

Ik durf niet te garanderen dat die roze fietsen er altijd hangen. Het gaf het geheel wel een heel speciaal tintje maar de Giro d”italia was net langs geweest die week dus het kán daarmee te maken hebben. Ik zou het laten hangen als ik hen was maar ja…

Montefalco | simoneskitchen.nl

De laatste dagen van ons Italiaans avontuur verbleven we in een waanzinnig mooie villa. Villa Devoto. Het is een B&B maar echt de moeite waard. En toen was de vakantie alweer op…

Maar gelukkig hebben we ons volgende reisje al geboekt. Niet zo heel ver, maar we gaan eind augustus nog lekker een weekje genieten in Griekenland op Lefkas. Nu al zin in! Heb jij nog vakantieplannen of ben je al weggeweest?

Klaprozen in Umbrie
Wie houdt er nu niet van klaprozen??
Views of Umbrie
Panorama Umbrie

Delen is fijn!