Toegestane voedingsmiddelen

Afgelopen zondag moest het er dan van komen; het uitruimen van de keukenkastjes voor het begin van onze whole30-periode. Er wordt aangeraden om ze niet alleen na te kijken maar ook nog eens alles wat niet geoorloofd is weg te gooien. Dat gaat me dan net even te ver, want er staat een vermogen aan allerlei oliën, azijn-soorten, soja, pasta’s en ga zo nog maar even door in die kast. Oude rommel heb ik weggegooid, de rest heeft een andere plank gekregen. Ik heb het toch ook nodig voor mijn werk dus het feit dat ik geen suiker mag, wil niet zeggen dat ik het niet moet gebruiken! Maar je kijkt nu naar het plankje met de ‘goede’ producten. Dit is natuurlijk maar een klein deel maar ik moest ergens beginnen.

Veel vers spul natuurlijk!

Daarnaast natuurlijk vooral heel veel verse groentes, fruit en dergelijke. Wat me wel is opgevallen hoeveel producten suiker bevatten! Mijn hemel… spul waarvan ik dacht dat het wel ok was, blijkt dat dus helemaal niet te zijn. Mijn vissaus blijkt toch niet zo whole30 te zijn als ik dacht… De meest onverwachte dingen bevatten suiker als je de ingrediënten lijst doorneemt. Wel een eye-opener eigenlijk want hoewel ik me wel realiseerde dat er veel voedingsmiddelen zijn met minder gezonde toevoegingen had ik me niet gerealiseerd dat ik al die dingen ook gewoon in de kast heb staan! Tja…

Het weekend hebben we in gepaste sfeer afgesloten; BBQ met aardappelsalade op zaterdag en zondag een BBQ met salade, gegrilde groentes en spareribs. En natuurlijk de nodige glazen wijn, want ook dat… gaat er de komende maand niet in. Ik moet zeggen, dat ik na dit weekend ook wel helemaal klaar ermee ben. Bleh… Lekker even puur gezond eten. Komt u maar!

Ik zal proberen om de komende tijd zoveel mogelijk recepten te delen van maaltijden die we hebben genuttigd. Zondag al een planning gemaakt want als je op een manier gaat eten die je niet gewent bent, wordt het ‘in elkaar knutselen’ van een maaltijd ineens een heel stuk ingewikkelder. Lijst met maaltijdopties is dus gemaakt en ik ben er helemaal klaar voor.

Omdat ik natuurlijk niet van tevoren kan vertellen hoe het is verlopen krijg je updates met een dag vertraging door…. Wat je nu leest is van zondag enzovoort… 🙂

Delen is fijn!