Twee weken op weg naar een nieuwe levensstijl

Eigenlijk valt het me nog best een beetje tegen; ineens heel anders eten. Niet omdat ik niet weet hoe ik zonder vlees en vis een maaltijd in elkaar moet zetten maar het is wel een zoektocht naar wat wel, wat niet, hoeveel van dit en hoeveel van dat. Iets simpels als de hoeveelheid eiwitten die je op een dag moet/kunt eten bijvoorbeeld. Moet ik wel of niet brood eten? (want daar zit jodium in door het toegevoegde zout) of kan ik dat op een andere manier oplossen?

Vitamine B12 en vitamine D

Vitamine B12 zit vooral in dierlijke producten. Nu eet ik wel eieren, melkproducten en dergelijke maar daar zit in verhouding dan weer weinig in. En te weinig vitamine B12 heeft allerlei nare gevolgen (zo schijnt het verband te houden met je hersencapaciteit en te weinig kan dementie in de hand werken) dus dat willen we ook niet. Wel is het zo dat je lichaam vitamine B12 kan opslaan dus je hoeft niet elke dag een dosis binnen te krijgen. Maar goed, hoe dan wel is ook weer een zoektocht.

Gek genoeg heb ik ineens de neiging om te gaan overeten aan koolhydraten. Om te compenseren of zo? Of gewoon omdat ik even niet meer precies weet hoe het moet. Hahaha…  Nou ja, het komt allemaal wel goed. Rome is ook niet in één dag gebouwd toch? Maar het vervelende is dan weer wel dat ik ook niet afval op het moment dus dat gepruts met eten. Want calorieën tellen wil ik niet, maar teveel eten eigenlijk ook niet.

Mijn lichaam moet denk ik ook wennen aan de andere voeding. Zou dat zo werken?

Geduld is een schone zaak

Misschien moet ik het maar gewoon accepteren dat sommige dingen nu eenmaal een beetje tijd kosten en dan ik niet ineens van de een op de andere dag een “doorgewinterde vegetariër” ben.  Nu is geduld nooit echt een van mijn sterkste punten geweest maar ik zal het maar nemen zoals het komt en in de tussentijd zo goed mogelijk mijn best doen om goed en gezond te eten. 🙂 Wordt vervolgd!

Delen is fijn!