soulfood2

Sjee, met mijn gebrek aan reizen van de afgelopen tijd is het aantal reisposts een beetje teruggelopen, maar hopelijk komt daar in 2017 weer eens een beetje verandering in. (of kijk voor meer reizen op Paper Travels). Begin november ben ik nog wel samen met Tom afgereisd naar het mooie Bavaria. We hadden natuurlijk niet meteen mazzel want het was echt met recht vreselijk weer. Op de heenweg continue regen, files en opstoppingen. En als je dan zo’n eind moet rijden dan is het vermoeiend als het continue regent. Gelukkig konden we elkaar af en toe afwisselen, maar toch…

Soulfood | simoneskitchen.nl

Nadat we waren aangekomen was het met het weer redelijk, maar – je raadt hem vast al – tegen de tijd dat we weer huiswaarts zouden gaan begon het wederom te regenen. Ja dat is natuurlijk wel het nadeel als je in deze tijd van het jaar besluit om naar Duitsland te gaan. Misschien volgende keer maar in de zomer plannen!

Gelukkig hadden we op die laatste dag nog wel een heel fijn uitje gepland staan: namelijk een lunch in Soulfood. Soulfood is een restaurant met een Michelin-ster maar zonder pretenties. Gewoon goed en lekker eten in een fijne omgeving en gerund door twee jonge mensen met een duidelijke passie voor hun vak.

Omdat het zulk slecht weer was waren we veel te vroeg, maar kon ik mooi nog even het restaurant fotograferen zonder mensen erin. Want de tent zat na een half uurtje gewoon helemaal vol. Voor de lunch op een doordeweekse dag vond ik dat op zich al bijzonder.

soulfood

Soulfood wordt gerund door Christine en Michael. Christine staat aan de voorkant in het restaurant en Michael tovert het ene na het andere heerlijke gerecht op tafel. Om bij Soulfood te komen moet je wel een beetje zoeken. Het ligt namelijk in Auerbach in der Oberpfalz… Ja precies.. Daar dus… 🙂 Als je in de regio bent is de kans dus groot dat je er een stukje voor om moet rijden. Maar dat is dan wel zeer zeker de moeite waard. Van alle plekken waar we hebben gegeten in Bavaria was Soulfood zonder enige twijfel onze favoriet.

Niet alleen om het geweldige eten, maar ook de sfeer. Michael komt zelf af en toe de keuken uit om iets uit te leggen of gewoon om even te kijken of je het naar je zin hebt. Christine heeft gevoel voor humor en is op een prettige manier attent met bijschenken van wijnen en/of water.

soulfood3

De menukaart zelf is ook verrassend met een eigenzinnige twist. Het zijn allemaal kleine gerechten waarbij je kunt mixen en matchen of kunt kiezen uit “Het ene” of “Het andere” menu… Mijn favorieten van die dag waren zonder twijfel de krokant gebakken sushi rolls met de uhm interessante naam “SexyFreakWave”. Afgezien van de naam móet je die echt geproefd hebben. En mijn dessert spiegelei (foto hierboven rechts) was verrassend. Niet zo mooi als Tom’s dessert op dat halve bord (alleen dat al vond ik briljant) maar wel lekkerder. Met kokosschuim, mango en sorbet.

Absolute aanrader!

Telefon: 09643/2052225
Fax: 09643/2052228
E-Mail: info@restaurant-soulfood.com

Anschrift: 
Restaurant SoulFood
Unterer Markt 35
91275 Auerbach i.d.OPf.

PS. Ze zijn in de maand januari gesloten voor vakantie. Weet je dat ook vast…

Bewaren

Delen is fijn!