Wine Kitchen Boedapest | simoneskitchen.nl

Wat is de eerste vraag die je aan een local stelt, als je in een nieuwe stad bent? Natuurlijk “Wat zijn de restaurants die we zeker niet over mogen slaan?” Dus toen we onderweg vanaf het vliegveld naar Boedapest centrum reden, kregen we van onze host (Airbnb) Maté alle must-do’s door. Ons appartement had niet beter kunnen liggen want we zaten letterlijk midden in het centrum. Vlak naast de St. Stephens Basiliek en in de straat waar alle top restaurants (nou ja ok, veel) waren te vinden. Bovendien lag ons appartement zelf in een klein hofje, zodat alle lawaai van buiten amper door drong.

Lunch bij de Winekitchen Boedapest | simoneskitchen.nl

Over het algemeen is Boedapest een stuk goedkoper als Nederland voor een bezoek aan een restaurant en dat geld ook voor een Michelin restaurant. Want die heeft de Winekitchen. Gelegen in onze straat was het natuurlijk wel eentje die we absoluut niet wilden missen. Dus wij togen vol frisse moed naar het restaurant op de eerste dag van ons verblijf. ‘Heeft u nog een tafeltje voor twee? Ergens deze week?”

Nee dus, de Winekitchen is een populaire plek en niet voor niets. Na veel heen en weer checken in de agenda en met de belofte dat we niet al te lang zouden blijven hangen wisten we nog een spot te bemachtigen voor de lunch op vrijdag, onze laatste hele dag.

20150403-MH2A8792

En wat was ik blij dat het toch nog was gelukt! De smaken bij de Winekitchen zijn voortreffelijk, de bediening helemaal prima en de sfeer top. En daar komt nog bij dat de prijs heel betaalbaar was. Hoeveel het was weet ik niet meer. Ik had het opgeschreven maar ik heb zoveel notitieboekjes dat ik niet meer weet welke ik bij me had! Hahaha.. Hoe typisch..

20150403-MH2A8795

Maar ben je in Boedapest of ga je binnenkort dan is het de moeite waard om van tevoren even een tafeltje te reserveren want de kans dat je ter plekke binnen kunt lopen en geluk hebt is niet zo groot.

De Winekitchen

H-1051 Budapest, Sas utca 3.
Map

+36 1 266 0835
borkonyha@t-online.hu

Opening time:
Monday-Saturday: 12-24

The kitchen open hours:
12-16 and 18-23.30

Sunday and Holidays Closed

Delen is fijn!