Simone's Kitchen

Travel: Jordanie update

Kameel in Petra | simoneskitchen.nl

Land tussen vijandelijke vuren

Van tevoren had ik er geen beeld bij: Jordanië. De reacties van mensen die er al eerder waren, waren eigenlijk allemaal positief. En met recht ook, want wat een prachtig land en wat een fijne mensen! Er komen nog een aantal posts over Jordanie en ‘as we speak’ zit ik nog in Petra en zijn we ongeveer halverwege ons programma, maar ik denk ik stuur toch vast een korte update.

Petra | simoneskitchen.nl

We begonnen onze reis in Amman, waar vandaan we zijn afgezakt naar de Feynan Ecolodge. Een prachtige locatie, maar we troffen het niet echt qua weer. Voor de tijd van het jaar was het ongekend heet. Bovendien was het zicht minimaal dankzij een zandstorm dus onze zonsondergang had weinig zicht jammer genoeg en de nacht in de ecolodge was bloed- en bloedheet. Niet geslapen dus. En dan duurt zo’n hete en plakkerige nacht lang hoor. Vanaf de lodge hebben we een paar korte wandelingen gemaakt; onder andere naar een bedoeinen tent voor een kopje koffie. En een kopje koffie drinken in Jordanië is niet zomaar een evenement, daar komt heel wat bij kijken maar daarover later meer.

Onze lokale chauffeurs

Onze lokale chauffeurs

Van Feynan zijn we naar Petra gereden waar we vanmorgen rond een uur of negen aankwamen. Voor de hoofdattractie in Jordanië was het rustig. Veel te rustig. Het blijkt dat het toerisme een hele flinke knauw heeft gekregen door de ellende die in buurlanden Syrië en Irak gaande is. Het leek zich vorig jaar iets te herstellen maar die trend heeft zich niet doorgezet. En dat is triest want prachtige initiatieven zoals de ecolodge komen hierdoor in het gevaar. En dat is niet alleen een kleine ramp voor de lodge zelf maar vooral door alle mensen die er omheen werken en die dankzij de lodge een beter leven hebben. Zo is er een vrouw uit het dorp die al het brood voor de lodge bakt, een groot aantal mannen uit de omgeving wordt ingezet als chauffeur voor het ophalen van de toeristen vanaf het visitor center en zo zijn er nog vele voorbeelden van lokale bevolking die afhankelijk is van het voortbestaan van de lodge.

Feynan ecolodge | simoneskitchen.nl

Feynan ecolodge

Ook in Petra dus erg rustig. Voor ons natuurlijk ideaal want een betere kans om foto’s te maken zonder drommen mensen is er natuurlijk niet. Maar ook over Petra later meer.

Morgen gaan we door naar Wadi Rum, dan nog de dode zee en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Ik ga hier nog even genieten (en ok toegegeven dat ik momenteel even lekker afkoelen in de airco van de hotelkamer! Na al die hitte waardeer je dat des te meer!)

In de loop van de komende weken dus nog een paar posts over Jordanië!

20150913-MH2A1525

Disclaimer: We waren in Jordanie op uitnodiging van het Jordan Tourism Board

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

 1. Avatar

  Ik ben twee jaar geleden in Jordanië geweest en vond het helemaal geweldig, denk er nog vaak met veel plezier aan terug. Ik kijk uit naar je blogs!

 2. Avatar

  Klinkt en ziet er uit als een prachtige reis! Ben benieuwd naar de rest van de posts. 

  Wat zijn kamelen trouwens super fotogeniek 🙂 

 3. Avatar

  Wow! Ziet er prachtig uit! Jammer dat het zo bloedheet was. En je foto’s zijn weer om bij weg te zwijmelen!!
  XX

 4. Avatar

  Die kamelen (zijn het kamelen?) zien er altijd zo sierlijk uit. Benieuwd naar je ervaringen van de dode zee.

 5. Avatar

  Wat een prachtige reis, het ziet er zeer indrukwekkend uit.  De foto’s van de kamelen zijn werkelijk geweldig. Door de kleuren van de kleden komen de kamelen nog beter tot hun recht. Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van deze reis.

 6. Avatar

  Wat een prachtige foto’s! Echt ontzettend zonde dat er zo weinig toeristen komen want het ziet er prachtig uit! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.