Bún Antwerpen

Van Balls & Glory tot The Jane – Antwerpen

Afgelopen weekend waren Tom en ik voor een korte culinaire trip naar Antwerpen. Al een paar maanden van tevoren wisten we dat op 3 augustus de ‘normale’ markt in Haarlem waar Tom altijd staat verplaatst zou zijn naar een andere locatie dus dat was het moment om een snelle trip te plannen. In eerste instantie was de planning om alleen naar The Jane te gaan, maar toch – last minute – maar besloten om een overnachting erbij te boeken.

En waar hebben we geslapen? Ja bij Simone’s Kitchen in Antwerpen! Hahaha.. Hoe grappig is dat? Heeft niks met mij te maken overigens, maar dat had je vast al begrepen. Simone’s Kitchen in Antwerpen wordt gerund door Simone Parris. Het is een vegan restaurant en een B&B. Prima plek voor een nachtje. Wij hebben er niet gegeten door gebrek aan tijd, maar wellicht een andere keer. Aanrader als je vegan fan bent trouwens want het restaurant krijgt echt goede reviews!

Balls & Glory

Onze eerste stop na aankomst in Antwerpen was Balls & Glory. Dat stond al een tijdje op het wensenlijstje van met name manlief. Een gevulde gehaktbal… Dat klinkt als iets wat de dude moet proberen natuurlijk.

Tom had de seasonal pork met stoemp en ik had de Classic pork (gevuld met kaas) met een salade. Wij waren trouwens op de locatie Theaterplein die nog niet zo lang open is. Maar de auto hebben we daar ook geparkeerd dus vandaar.

Wat vonden we ervan?

Nou het was een lekker balletje. De salade vond ik een beetje matig om eerlijk te zijn. Tom’s stamppot was wel prima. Leuk om te lunchen dus maar ik zou het niet zo snel als avondeten uitkiezen.

Bún Antwerpen

Na een paar uur door Antwerpen te hebben geslenterd kregen we alweer trek natuurlijk dus een kleine (online) zoektocht kwam uit op of tapas of Vietnamees… We hadden allebei wel zin in Vietnamees dus we kozen voor Bún antwerpen. Ze hebben een noodlebar en een gewoon restaurant waar we nog net terecht konden als we om zes uur wilden komen. Nou dat wilden we wel. En jee wat hebben we lekker gegeten!!

De gerechtjes zijn bedoeld om te delen en je kunt ook een menu bestellen waarbij je gerechten krijgt van de chef. Maar we zagen zoveel lekkers op de kaart staan dat we toch besloten voor de a la carte te gaan. De aanbeveling is om een gerechtje of zes te bestellen met zijn twee en dat is ook eigenlijk wel genoeg. Omdat we keuzestress hadden namen wij er eentje meer. Tom had als toetje nog een keer de crispy pancake. Haha… En ik had de bananenpudding.

Links de noodles en rechts de gevulde crispy pancake

Die crispy pancake was gevuld met o.a. kreeft en buikspek en zooooo lekker. Zo lekker dus dat Tom hem nog een keer bestelde. Het is niet goedkoop om hier te eten maar het is meer dan de moeite waard! Vietnamees next level.

The Jane – Antwerpen

Vanaf de Upper Bar

Bij The Jane (concept van Sergio Herman) kun je kiezen uit beneden eten of het wat informelere gedeelte in The Upper Room bar. Daar zit je letterlijk aan de bar en kun je precies zien wat de chefs allemaal uitspoken in het midden. Leuk om te zitten. Ik weet dus niet hoe het beneden is, maar boven was het prima toeven.

Wij gingen er lunchen trouwens, even voor de goede orde. In de Upper Room Bar is sinds kort een izakaya concept wat het anders maakt als voorheen. De gerechtjes waren heerlijk.

We hadden van tevoren gemengde verhalen gehoord over The Jane. Slechte bediening was een van de veel gehoorde klachten, maar daar hebben we gelukkig niks van gemerkt. Al was het af en toe wel even wachten als je een extra glas wijn wilde maar goed, we hadden geen haast. Het eten was dus heerlijk en weinig op aan te merken.

Favoriet

Onze absolute favoriet van het tripje was echter niet The Jane maar Bún. Verrassend lekker, prima sfeertje en gewoon heel erg goed. Qua prijs kwaliteit is het wat lastig vergelijken want bij Bún waren we ’s avonds en bij The Jane ’s middags. De eindrekening was bij Bún meer, maar meer gerechten en meer wijn. Dus dat is qua vergelijking lastig. In beide gevallen geen goedkope optie maar als je van Vietnamees houdt, dat is een bezoekje aan Bún een absolute aanrader!

Wil je ook naar Antwerpen? Check dan ook even deze posts over Antwerpen Zuid en Antwerpen van een tijdje terug!

Nathalie heeft ook nog de nodige tips voor uit eten in Antwerpen!

Delen is fijn!