Appartement Boedapest

Appartement Boedapest

Jullie weten inmiddels vast wel dat ik fan ben van Airbnb. Na onze eerste ervaring in Rome, alweer een tijdje geleden, hebben we meerdere malen een appartement of kamer geboekt bij Airbnb. Dus op zoek naar een goede locatie om te slapen tijdens ons reisje naar Boedapest was de Airbnb site eigenlijk de eerste waar ik een kijkje ging nemen. Ik had via een tweet al gehoord in welke buurt ik ongeveer moest zitten voor een centraal gelegen punt dus het zoeken op buurt is dan zo gepiept.

Budapest2

Ik boek zelden tot nooit een appartement waar geen enkele review van bekend is. Gewoon, omdat het prettig is om van mede reizigers te horen of het echt zo leuk, mooi of centraal gelegen is als er gezegd wordt. Nu was dat bij het appartement van Maté geen enkel probleem want hij heeft maar liefst 122 recenties. Ik neem die echt wel altijd met een klein korreltje zout want tenslotte heeft niet iedereen dezelfde eisen, maar door de bank genomen zegt het toch wel wat. En de reviews waren allemaal positief.

Contact opgenomen met Maté, datum uitgekozen en geboekt. De prijzen in Boedapest zijn heerlijk laag, dus als je nog op zoek bent naar een leuke citytrip, dan kan ik het echt alleen maar aanraden. Het appartement ligt verscholen in Sas street, een vrij drukke straat met een hoop restaurantjes en om de hoek van de St. Stephen’s kathedraal. We hebben geen enkele keer openbaar vervoer of taxi’s nodig gehad, konden eigenlijk alles te voet doen. Voor mij altijd een groot pluspunt.

Slaapkamer is klein maar fijn

Slaapkamer is klein maar fijn

Het appartement zelf is niet groot en ook niet meteen super gezellig ingericht maar hoe vaak ben je binnen? Het was comfortabel, schoon en netjes, had alles wat we nodig hadden en op loopafstand van alles. De slaapkamer is boven op een vide waardoor het er wel snel warm wordt (maar er is gelukkig airco) en doordat het plafond daar schuin loopt even opletten dat je niet je hoofd stoot (zoals Tom enigszins hardhandig concludeerde..)

De wifi is erg goed. De tv hebben we niet aangehad dus geen idee of die het doet, maar ik gok van wel. Maté zelf biedt – tegen taxi tarief – ook aan om je op te halen en weer terug te brengen naar het vliegveld. Dat is ons ook prima bevallen. Ten eerste omdat hij op de heenweg allerlei tips geeft over te zien en doen in Boedapest en hij spreekt vloeiend Engels. Iets wat je niet meteen van alle taxi chauffeurs kunt zeggen.

Het appartement vind je hier Prijzen vanaf € 37,= per nacht.

Foto credits: Airbnb website

Delen is fijn!