Simone's Kitchen

Tijd voor ontbijt… Ontbijt met bacon en eggs

Ontbijt met tomaatjes en champignons | simoneskitchen.nl

Bacon en eggs, zoete tomaatjes en lekkere champignons – goed begin van de dag!

Ok, personal trainers zijn best streng. Ik dacht er makkelijk vanaf te komen want ze gaat eerst nog op vakantie en op 12 augustus beginnen we met het echte werk. Maar dat dacht ik even he… Want Nicole (de trainer)  had daar hele andere gedachten over. Afgelopen zaterdag kreeg ik een berichtje mét een heel trainingsschema waar ik vast aan kon beginnen én een voedingsschema waar ik maar eens mee moest beginnen… Zucht (ok, eerlijk gezegd is dit niet echt een zucht hoor. Ik ben er heel blij mee.. 🙂 )

breakfast-with-tomatoes-and-bacon-2

En voor het geval je nu denkt dat op het voedingsplan eieren en bacon staan: think again.. Want eh… met een vetpercentage van 48% en een beetje is bacon en eggs misschien niet het beste idee. Maar dat betekent niet dat ik jullie er niet mee kan verwennen toch? Want het is lekkkeerrrrrr…. en wat mij betreft het perfect verwenontbijt in het weekend. Bacon en eggs zijn natuurlijk “best friends” zoals Jamie Oliver dat altijd zo mooi kan zeggen en in combinatie met de lekkere zoete kerstomaatjes en de champignons zit ik me nu al te verheugen op het moment dat ik dit weer kan eten. Want tuurlijk komt dat moment er aan. Snel, want ik ben erg gemotiveerd.

Move that body!

Mijn eerste trainingsessie zit erop. In eerste instantie vooral veel bovenlichaam oefeningen omdat Nicole er graag bij is als ik met mijn benen aan de slag ga (ivm mijn enkel) dus dat is voorlopig vooral fietsen om die benen een beetje in conditie te krijgen. Mijn sportschool (DeMix in Almere buiten) is al op het onmogelijke tijdstip van 6 uur open in de ochtend. Je snapt hem al: geen enkel excuus om niet te gaan. Ook niet als ik gewoon moet werken die dag want zelfs dan kan je nog best trainen als je vroeg gaat.

Ontbijt met tomaatjes en champignons | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Ontbijt met bacon en eggs

Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • handvol kerstomaatjes in diverse kleuren
 • 100 gr kleine champignons
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • 1 lente uitje in ringetjes gesneden
 • boter om in te bakken

Instructies

 • Bak de ontbijtspek krokant en goudbruin uit in een droge koekenpan. Laat even uitlekken op keukenpapier.
 • In dezelfde pan doe je de boter en hierin bak je de champignons tot ze gaar zijn. Bak vervolgens je eieren (spiegeleitjes vind ik het lekkerste) en serveer het geheel op 1 bord met de ringetjes bosui erover heen gestrooid.
Gang: Ontbijt

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

 1. Avatar

  Gek op eieren, gek op bacon … hekel aan sportschool. Het komt nooit meer goed met mij. Ik heb alles in huis, dus dit wordt ons zondagochtend ontbijt. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!