Ontbijt met tomaatjes en champignons | simoneskitchen.nl

Bacon en eieren, zoete tomaatjes en lekkere champignons – goed begin van de dag!

De eerste keer dat ik bacon en eieren als ontbijt at moet haast wel ergens in Engeland zijn geweest. Want het is niet iets wat ik als kind al at. Dat was meestal een boterham met hagelslag of iets wat daar op leek.

Bacon en eieren is misschien niet je alledaagse ontbijt. Het is behoorlijk aan de vette kant natuurlijk en hoewel het niet per definitie ongezond is, is het misschien een ontbijt voor af en toe.

breakfast-with-tomatoes-and-bacon-2

Sunny side up

Voor mij is het perfecte ei bij dit ontbijt met bacon en eieren, het spiegelei. Ik ken mensen die er van gruwelen, dus kies vooral voor de eieren die jij lekker vindt. Er is geen goed of fout in dit verhaal.

Ik begin met het uitbakken van het ontbijtspek. Neem daarvoor goed biologisch ontbijtspek. Je zult zien dat daar veel minder vocht uitkomt dan ‘plofvarken’. Als je dan ontbijt met bacon en eieren, dan wel goede gebruiken.

Officieel is bacon natuurlijk niet hetzelfde als ontbijtspek. Ik vind persoonlijk ontbijtspek lekkerder en noem het dan bacon. Haha..

Om het ontbijtje dan toch ook nog een beetje gezonder te maken voeg ik er gebakken champignons en lekker veel tomaatjes aan toe. Dat is lekker en maakt het geheel ook meteen wat minder zwaar.

Zonder brood

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er een boterham onder te doen. Persoonlijk vind ik dat een minder goed idee. Brood vind ik heerlijk maar bij dit toch al zware ontbijt vind ik het echt teveel. Dus ik kies ervoor om dat er niet bij te eten.

Je kunt er wel bijvoorbeeld een lekkere lijnzaadcracker bij serveren.

Ontbijt met tomaatjes en champignons | simoneskitchen.nl

Ontbijt met bacon en eggs

4 van 2 stemmen
GangOntbijt
KeukenEngelse

Een goed begin van de dag met dit lekkere ontbijt!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • handvol kerstomaatjes in diverse kleuren
  • 100 gr kleine champignons
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 lente uitje in ringetjes gesneden
  • boter om in te bakken

  • Bak de ontbijtspek krokant en goudbruin uit in een droge koekenpan. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  • In dezelfde pan doe je de boter en hierin bak je de champignons tot ze gaar zijn. Bak vervolgens je eieren (spiegeleitjes vind ik het lekkerste) en serveer het geheel op 1 bord met de ringetjes bosui erover heen gestrooid.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 532kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 26g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 14g | Cholesterol: 385mg | Natrium: 724mg | Kalium: 907mg | Vezels: 1g | Suiker: 4g | Vitamine A: 962IU | Vitamine C: 19mg | Calcium: 67mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.