Verse vis bij purunchi
Verse vis bij purunchi

Restaurants in Curacao waar je heen wilt

Als we een ding hebben geleerd in Curacao dan is het wel dat je niet van de honger om hoeft te komen. Maar wat zijn nou de leukste – en lekkerste – plekjes voor ontbijt, lunch of diner? Een paar tips op een rijtje! Wij hadden overigens de pech dat we in restaurant week zaten. Restaurant week is in theorie een leuk concept; je probeert een wat duurder restaurant uit voor een vaste prijs voor een drie gangen menu. In dit geval was dat NAFL 55,- (ongeveer 30 euro) In de praktijk vind ik het bijna altijd minder als wanneer je ergens ‘gewoon’ kunt eten. Daarmee heeft het naar mijn mening zijn doel voorbij gestreeft. De mensen die anders toch wel waren gekomen, zijn teleurgesteld en de mensen die alleen maar komen omdat het goedkoop is, komen toch later niet meer terug.

Bij Blauw
Bij Blauw

1. Bij Blauw – In de wijk Pietermaai ligt het restaurant en hotel Bij Blauw. Aan de buitenkant ziet het er klein uit maar het is een langgerekt gebouw en je hebt een heerlijk terras met uitzicht over zee. Wij kwamen hier eerst voor een kopje koffie maar vonden het zo’n leuke plek dat we er de avond erna geboekt hadden voor diner. Restaurantweek dus we konden helaas niet kiezen. Zoals gezegd ben ik geen fan van restaurant week maar hier was het helemaal prima in orde. Absoluut de moeite waard om een keer lekker te gaan eten voor ontbijt, lunch of diner. (Of een kopje koffie dat kan natuurlijk ook!)

bijblauw2

2. Jaanchies – Voor het eten hoef je hier in principe niet heen, want dat is op zijn zachtst gezegd middelmatig. Naar Jaanchies ga je voor de ervaring want het is gewoon leuk. Ik heb begrepen dat het inmiddels wel een stuk toeristischer is geworden maar de eigenaar is nog steeds degene die je vertelt wat je kunt eten. Hij komt bij je aan tafel zitten en verteld gegarandeerd dat leguaan goed is voor je sex leven.. 🙂 Ik at er zeebaars, alhoewel ik twijfel of het dat ook echt was. Nee, lekker was het niet en de garnalen die erbij zaten waren te gaar en niet de beste. Maar wel een leuke plek en toch de moeite waard om een bezoek te brengen. Al is het alleen maar voor de koffie!

En dan krijg je een aantal vals zingende mannen voor je tafel.. ;)
En dan krijg je een aantal vals zingende mannen voor je tafel.. 😉

3. Gouverneur de Rouville – Deze tip kregen we van Kyonne en we zijn er twee keer wezen eten. Fijne plek, lekker eten en probeer vooral de bananensoep uit. De kaart is niet groot dus we vonden twee keer ook wel genoeg. Er staan slechts drie traditionele gerechten op de kaart (Karni stoba, Keshi Yena en nog een vis gerecht) maar de eerste twee zijn erg lekker en de moeite waard.

Gouverneur de Rouville
Gouverneur de Rouville

4. Purunchi – Hou je van vis dan is Purunchi echt meer dan de moeite waard. Het is erg klein dus reserveren is een must want het is gegarandeerd bommetje vol. Wij hadden een reservering voor lunch weten te bemachtigen en ik had er lionfish en Tom mula. Mijne was overheerlijk en niet al te ingewikkeld qua graten want daar ben ik allergisch voor. Volgens mij worden alle vissen daar gefrituurd dus hou je daar niet van, dan niet komen, maar echt een topper!

Purunchi
Purunchi

5. Marshe Bieu – Hier hebben we niet gegeten maar wel doorheen gelopen. Voor een traditionele lunch is het een aanrader om hier bij een van de tentjes een gerecht uit te kiezen.

Marshe Bieu
Marshe Bieu

6. Landhuis Dokterstuin – Dokterstuin – Ergens halverwege de weg van Willemstad naar Westpunt vind je Dokterstuin. Hier ligt een landhuis dat erg populair is bij de locals voor lunch. De ideale plek ook als je van het strand afkomt en ergens wilt lunchen. Wij hadden de ochtend doorgebracht op playa lagun en gingen hier lunchen op zondagmiddag. Afgeladen met locals maar de tent is groot dus de kans dat je alsnog een plekje vind is vrij groot. Mijn karni stoba was erg lekker. Tom had een steak, die een tikkie well done was maar zeker lekker.

Landhuis Dokterstuin
Landhuis Dokterstuin

7. Scuba Lodge – We hebben hier niet echt gegeten, maar alleen een aantal erg lekkere snacks genomen (als lunch) en omdat het ook nog eens een fijne plek is om te zitten noem ik hem toch in het rijtje. Wij namen de quesedilla, de nachos en crispy chicken. Veel van de resort-achtige plekken vind ik al snel een beetje te ‘posh’, maar Scuba Lodge is helemaal ok.

Nachos van Scuba Lodge
Nachos van Scuba Lodge

8. Fishalicious – Als je van vis houdt dan is Fishalicious een absolute aanrader. Het zit er nagenoeg altijd vol dus wel handig om een reservering te maken. Wij zijn vroeg gegaan dat wil ook nog wel eens helpen (en vandaar de lege foto van het interieur…)

Fishalicious Curacao | simoneskitchen.nl

9. Kome – Met stip op nummer 1 staat Kome. We aten er de allerlaatste avond op het eiland en dat was een waardige afsluiter. Ik had pork Belly bites, de peppered hanger steak en de pompoen cheesecake. Serieus veel te veel gegeten natuurlijk maar het was heerlijk! Kome is een fusion Keuken dus niet specifiek van 1 land. Niet overslaan als je op Curacao bent.

Kome Curacao | simoneskitchen.nl
kome

10. Pirate Bay – Pirate Bay zit aan het strand en het strandje zelf is een fijne plek om te vertoeven. Als gevolg daarvan zijn we hier een aantal keren wezen lunchen. Verwacht geen hoogstaande gerechten maar het is er lekker, de bediening is fijn (op tripadvisor vind je een hoop gemengde verhalen over Pirate Bay. Dat is denk ik voor een groot deel gebaseerd op de avond. Wij hebben in ieder geval geen slechte ervaringen!) en je bent zo weer op het strand.

Natuurlijk zijn er nog veel meer fijne restaurantjes op Curacao maar ja, we hadden niet eeuwig de tijd. We hadden graag nog een bezoek willen brengen aan Restaurant no. 5, Rozendaals, Serafina en nog zo wel een paar anderen. Een volgende keer wellicht!
En misschien ook nog de moeite waard om even te vermelden wat je beter over kunt slaan… Het Rif fort

Check ook: Villa Orangerie of Klein Curacao of Culinair genieten op Curacao!

Delen is fijn!