Voor mijn idee is het alweer zo lang geleden dat Jody van Ongewoon Lekker en ik in het mooie Ierland waren. En het is ook wel een tijd geleden maar ik ben nog niet vergeten hoeveel lol we hebben gehad! En al dat lekkere eten dat we hebben gegeten!

Vandaag deel ik een aantal tip voor eten en drinken in Dublin. Waar vind je het lekkerste bier (spoiler alert: overal) tot het meest hippe ijstentje van Dublin. We waren er natuurlijk maar heel kort maar ik ben zeker van plan om nog een keer terug te gaan met Tom. Iets zegt me dat hij al die kleine pubs bijzonder gaat waarderen… 🙂 Misschien niet zozeer het zingen en het dansen – alhoewel dat er ook wel bijhoort! – maar een extra pint of Guiness gaat wel helpen denk ik… Er is zoveel om te eten in Dublin dat je in twee dagen natuurlijk nooit alles kunt uitproberen, maar we hebben zeker ons best gedaan. Plus de foodtour die we deden hielp natuurlijk ook mee.

Dus waar beginnen?

Guinness Storehouse

Je kunt natuurlijk niet naar Dublin gaan en dan geen bezoek brengen aan de meest beroemde bierbrouwer van Ierland. Dus dat is absoluut een must see. Ik ben meestal geen fan van een tours met een gids en als je hierheen gaat is het niet verplicht om een gids te nemen. Alles is redelijk goed uitgelegd en makkelijk om rond te lopen zonder dat iemand je alles verteld. Het is een persoonlijke keuze natuurlijk maar ik vind het prettiger zonder! Ga ervan uit dat je minstens een halve dag kwijt bent hier want het gebouw is enorm groot plus dat je met je entree ticket ook een Guinness tasting hebt. En die wil je niet missen natuurlijk! De prijs voor entree is pittig met € 18,50 per ticket. .

Probeer een boxty in Boxty House

Vlak voor ik naar Dublin ging had ik een documentaire gezien op Netflix over het eten in Dublin en een van de dingen die naar voren kwam was een boxty. Wat is een boxty vraag je je nu misschien af. En die vraag werd niet echt beantwoord in de documentaire dus ik ging naar  Gallagher’s Boxty house terwijl ik niet echt wist wat ik nou ging bestellen. In de basis is een boxty een soort hartige aardappel pannenkoek die gevuld wordt met diverse dingen. Ik vroeg de serveerster wat de beste smaak was en ze raadde de kip en prei versie aan. En met recht want het was heel erg lekker!

Heel lekker, maar ook heel erg machtig. Als je dus een ontbijt (want het is van oorsprong een ontbijt) gaat eten zorg dan dat je hongerig bent. Ik had net ontbijt gehad dus die boxty kon ik niet helemaal op. Helaas.

The Pepper Pot

The Pepper Pot is een klein cafe in het Powerscourt Centre. Een shopping mall met allerlei boetiekjes in een prachtig gebouw. Bij de Pepper Pot maken ze elke dag hun eigen scones en bagels. Heerlijk voor lunch maar het is een populaire plek dus zorg dat je een reservering hebt.

Dinner at Fallon & Byrne

Fallon & Byrne is grappig want als je binnenkomt denk je dat je terecht komt in een soort supermarkt. En dat is ook zo. Maar als je omhoog gaat kom je in een fancy restaurant en loop je de kelder in dan vind je daar ineens een hippe wijnbar waar ze ook heerlijke tapas serveren. Leuk voor een relaxte avond!

Loose Canon wine & cheese

De plek waar ze alles kunnen vertellen over de beste wijn bij de beste kaas is  Loose Canon. Het is een kleine winkel die gedomineerd wordt door rijen met wijn en een kleine bali met wat heerlijke kazen. Je kunt er een glas wijn drinken maar er zijn slechts vier stoelen en een klein bankje buiten. Blijkbaar houdt dat de locals absoluut niet tegen want elke vrijdag middag is het hier een gezellige boel. Vol met mensen die na het werk hier een glas wijn komen drinken. En waarom niet zou ik zeggen?

Sheridan’s Cheese Monger

Nog meer kaas en nog meer wijn vind je ook bij  Sheridan’s . Is Loose Canon meer gericht op de wijn, Sheridan’s is meer gericht op de kaas en ze kunnen je daar alles vertellen over heerlijke lokale en niet zo lokale kaassoorten. Leuk om wat Ierse kaasjes te kopen om mee naar huis te nemen of op te peuzelen met een glas wijn.

The Swan bar

The Swan Bar is al zo oud als de weg naar Rome (nou ja) en dateert van het jaar 1661. In deze bar kun je even terug in de tijd. De tijd toen vrouwen nog in een apart hok moesten zitten. Heel leuk om te zien hoe het er vroeger aan toe ging en ze schenken er ook een goede whiskey. Als je daar van houdt tenminste…

Heel hip ijs bij Three Twenty

Toegegeven; er zou wel dringend iets gedaan kunnen worden aan de sfeer van deze ijsbar. Als je niet weet dat je een ijswinkel binnenkomt dan vermoed je dat het een soort laboratorium is. Het is leeg en industrieel ingericht. Het enige wat er staat is een rij met Kitchen Aid’s. Ze maken het ijs vers voor je met vloeibare stikstof. Het is leuk om te zien en het ijs is absoluut heerlijk! Dus zeker de moeite van een ijzig bezoekje waard!

Cocktailbar The Blind Pig

Voor ik naar Dublin ging had ik nog nooit gehoord van een speak easy, maar Jody had een reservering gemaakt bij The Blind Pig en vlak voor we er heen gingen kregen we instructie hoe we de geheime locatie van de bar konden vinden. Het leukste gedeelte was de ingang vinden. Ik kan je daar natuurlijk niks over vertellen zonder de lol te bederven. Haha… Maar het is grappig en de bar zelf is klein en gezellig. Met goede cocktails. Er is slechts plek voor 20 mensen dus maak een reservering als je er binnen wilt komen!

The hairy lemon

The Hairy Lemon is de perfecte plek voor een biertje of wat lokaal pubfood. Ik vind al die grappige namen van de bars echt geweldig. En The Hairy lemon heeft zelfs zijn eigen bier. Ik probeerde die. Erg lekker en fris biertje. En dat komt dan van iemand die niet een echte bierdrinker is natuurlijk! The Hairy Lemon zat vlak naast ons hotel dus wat is een betere manier om een weekend in Dublin te beginnen?

Check ook de leukste dingen om te doen in Dublin of de leukste dingen om te doen in Kilkenny!

Pin de culinaire tips voor Dublin

Delen is fijn!