20161029-mh2a5417

Je kent me een beetje…. Als ik iets zie en ik vind het leuk dan heb ik de beslissing vaak al gemaakt voor ik er goed en wel over heb nagedacht. Sommige mensen noemen dat spontaan, anderen noemen het ondoordacht. 🙂

Dus toen ik de post van Regula tegenkwam dat ze een workshop organiseerden samen met Sarka en Giulia moest ik wel reageren. En een dag later – zo ongeveer – had ik geboekt voor een creatieve gathering van 28 oktober tm 30 oktober in een mini plaatsje op ongeveer een uur rijden vanaf Florence.

20161028-mh2a5380

Ik hou van dit soort workshops. Mensen vragen me vaak waarom ik in vredesnaam naar een workshop ga als ik ze ook zelf geef, maar zo gek is het helemaal niet. Want ik ga er niet noodzakelijkerwijs heen om iets te leren (alhoewel je altijd wat kunt leren van anderen !!) maar vooral voor de inspiratie. Hoe fijn is het om een weekend door te brengen met mensen die allemaal dezelfde ideeën hebben of in ieder geval dezelfde interesses. Met mensen die allemaal een passie hebben voor food, voor koken, fotografie en natuurlijk voor eten.

italie2

Ons groepje was klein. Vier workshop deelnemers en drie workshopgevers. Maar dat maakte het ook intiem en gezellig en persoonlijk. Ondanks het formaat van de groep was het vrij divers qua deelnemers: Debbie uit de USA, Regula uit België, ik uit Holland, Sarka uit Engeland (eigenlijk uit Tsjechië), Sofia uit Spanje (eigenlijk uit Ecuador) Manuela en Giulia uit Italië. Met een “gastoptreden” van Irene uit Italië.

italie3

We begonnen goed met eten op de vrijdagavond. Voor het geval je het nog niet wist: de Italianen houden van eten. Man, man, hoezo overdosis of voedsel!! Van pizza uit de hout gestookte oven bij Giulia tot een feestmaal in een lokaal restaurantje. We hebben het allemaal gedaan.

20161029-mh2a5457

Ik ga nog een paar recepten met jullie delen en de belangrijkste is wel pici. Al een tijdje mijn favoriete pasta maar nu weet ik ook hoe ik het zelf moet maken! En Manuela is een topper in het maken van zuurdesem dus haar zuurdesem workshop was interessant plus we hebben haar starter meegekregen. Nu nog zelf zien te maken! Wordt vervolgd dus.

20161029-mh2a5621

Op zaterdag begonnen we – natuurlijk – met eten, gevolgd door een fotografie sessie met alledrie de dames apart waar ze elk hun filosofie uitlegden. Van countrygirl Giulia tot citygirl Sarka tot kunstzinnige Regula. Interessant wat hun gedachten zijn achter de foto en hoe ze elk tot hun eigen specifieke resultaat komen.

20161029-mh2a5615

Na de sessies was er – natuurlijk – lunch en dat was een waar Italiaans feest. Niet alleen omdat het eten zo lekker was maar ook omdat het zulk prachtig weer was dat we buiten in de zon konden genieten van homemade Toscaanse specialiteiten. Na de lunch op weg naar de schapenfarm Podere …. voor een uitleg over pecorino maken, een kaasproeverij en natuurlijk een bezoek aan de schapen en lammetjes. Altijd leuk! O en niet te vergeten een aai sessie met een heerlijk relaxed zwart kitten. Too cute.

italie4

Van de schapenfarm door naar Siena waar we – langzaam – naar het Piaza del Campo liepen. Regula en ik namen een Aperol op een terrasje terwijl de rest nog even ging shoppen.

20161029-mh2a5639

En natuurlijk moest er na die zware arbeid weer gegeten worden. Ik ben de naam van het restaurantje vergeten (ga het nog even navragen!) maar het was heerlijk (en natuurlijk teveel)

Moe maar voldaan doken we ons bed in, in de fijne bed&breakfast. Wat we de volgende dag uitspookten lezen jullie snel!

italie1

Bewaren

Delen is fijn!