Tjonge, jonge, wat een noodweer hadden we in Charleston! Een beetje regen zijn we – als echte Hollanders – natuurlijk niet bang voor maar als het met bakken naar beneden komt en ook nog eens stormt dan is de lol er snel af kan ik je vertellen. Of althans die lol hadden we evengoed wel, maar we besloten toch om op gegeven moment onze biezen te pakken en lekker droog binnen te gaan zitten. Want we waren van top tot teen doorweekt. Broek nat, schoenen nat, jas en wat eronder zat nat. Je kent het wel. Met recht zeiknat dus. Jammer want we zijn maar echt een hele dag in Charleston. Meteen ook de natste dag van de hele vakantie. Althans dat hopen we dan he.

Op dit moment is het middag en zitten we dus in onze hotelkamer die gelukkig wel erg gezellig is een beetje binnen te schuilen en op te drogen. En een stukkie te tikken dus want daar leent een dag als vandaag zich uitstekend voor.

Wat te doen in Charleston | simoneskitchen.nl

Gisteren zijn we aangekomen hier en we verblijven in een super B&B Barksdale House Inn, maar daarover later meer. We wilden eigenlijk de lokale keuken uitproberen maar die bleek vanwege problemen met de electra gesloten, dus weken we uit naar een Aziatische restaurant, Basil.

Thais eten bij Basil

Thaise Basil dan wel want bij basilicum moet ik stiekem toch altijd wel een beetje aan Italië denken maar in Thailand hebben ze natuurlijk ook basilicum. Het restaurant is absoluut een aanrader. Erg lekker eten en fatsoenlijke prijzen (en porties) Ik nam vooraf de verse springrolls, Tom de saté en als hoofdgerecht had ik een salade met pulled duck en Tom had toevallig ook duck maar dan met red curry.

Thais eten bij Basil in Charleston

We waren voor twee personen inclusief fooi $ 125,- kwijt. Dat was inclusief twee biertjes en twee wijntjes. Niet goedkoop maar dat is niks hier geloof ik. In Amerika bedoel ik, niet specifiek in Charleston. De dollar is nu eenmaal sterk op het moment en dat voel je dan helaas wel in de portemonnee.

Geschiedenis van de slavernij Boone plantation

Je kunt natuurlijk niet hier in het zuiden vertoeven zonder je onder te dompelen in een stukje geschiedenis. En de geschiedenis van Charleston, als een van de belangrijkste havens voor de invoer van slaven, was niet al te pretty. Er zitten hier veel plantages maar een die erg mooi is, is de Boone Hall plantation. Het huis wordt nog steeds gedeeltelijk bewoond door de huidige eigenaren en ook verder is het nog een actieve ranch. Nu worden er groenten en fruit verbouwd, in de tijd van de slavernij was dat katoen en rijst.

De slavernij werd afgeschaft in 1865, na de burgeroorlog die we allemaal wel kennen uit de serie North & South (met Patrick Swayze) De serie werd opgenomen op de Boone plantage, althans een gedeelte ervan. Ook de Notebook werd er opgenomen en nog zo wat films en tv series. Wij kwamen aan toen het nog een beetje droog was dus we konden nog net wat foto’s maken voor de pleures uitbrak.

Niet het beste weer voor foto’s maar goed, het is niet anders. Zeker de moeite waard van een bezoek. De tuinen eromheen zijn echt prachtig maar door de regen was het allemaal niet meer echt begaanbaar. Er werd vroeger ook klei gewonnen om bakstenen te maken dus dat merk je aan de grond. Onder het zandlaagje zit nog steeds flink wat klei. Water loopt dus ook niet zo heel erg snel weg, als je begrijpt wat ik bedoel. We deden een rondleiding door het huis en vanwege het weer hadden we een privé rondleiding. Tijdens mooie dagen is diezelfde rondleiding ook wel met 50 mensen! Het kan er dus flink druk worden.

Het is prijzig om naar binnen te gaan met een toegang van $ 24,- pp maar wel de moeite waard.

Ijs van Jeni’s

Ijs in de regen

En wat doe je nog meer als het giet van de regen? Juist; dan ga je ijs eten! We hadden tijdens die hoosbui de slechte beslissing genomen om bij het eerste de beste tentje naar binnen te gaan voor lunch.

Tja, dat werd dan ook meteen afgestraft met een lunch die beneden de maat was. En om dat goed te maken zijn we naar Jeni’s Splendid Icecreams gelopen. Dat was best een eindje tippelen en in de stromende regen met flinke wind, wordt je dan ook kleddernat onder een paraplu (die bovendien af en toe omklapte door de storm)

Maar het ijs bij Jeni maakte alles weer goed. Super lekkere smaken en hele aparte ook. Ik had citroen-bosbessen en banaan-crème brulee ijs. En dan ben ik weer blij, zoals je ziet!

Maar zeker de moeite waard en met mooi weer staan er lange lange rijen voor de deur. Je kunt er de smaken proeven voor je kiest en dat vind ik dan weer een top service. We waren er de avond ervoor al langsgelopen na ons diner bij Basil maar toen stond er zo’n lange rij voor de deur dat we door zijn gelopen.

Al met al vonden we Charleston een hele fijne relaxte stad. Jammer dat we zulk vreselijk slecht weer hadden maar ja je kunt niet alles hebben natuurlijk. Hopelijk beter weer op de volgende locatie! Lees hier hoe het ons verging in Savannah!

Nog op zoek naar een toffe plek om te overnachten in Charleston? Dan is Barksdale House Inn een echte aanrader!

Delen is fijn!