Themeforest – voor betaalde blog templates

Themeforest

Esmee heeft eerder al uitgelegd waar je gratis templates kunt vinden voor WordPress. Nu is het tijd om wat verder te kijken, want soms vind je er gewoon niks tussen dat je leuk lijkt. Een goede bron van templates is de site Themeforest; je vind hier een enorme hoeveelheid blogtemplates voor allerlei platforms en de gemiddelde prijs voor een wordpress template ligt zo rond de 40-55 dollar. Let bij het kopen van een template wel op of het een goedgekeurde auteur is, of het template al vaker is gedownload en of er reviews staan.

themeforest2

Zoals je kunt zien in bovenstaand screenshot wordt er aangegeven hoe vaak een bepaald template verkocht is. En als er sterretjes bij staan betekent het dat er iemand is geweest die het beoordeeld heeft. Hoe vaker iets gedownload is, hoe beter de opties voor een goed werkend template. Want dat is helaas geen garantie. En zelfs als het goed werkt, kan het alsnog voorkomen dat het niet helemaal aan jouw wensen voldoet.

Het template wat we gebruiken voor To be a blogger bijvoorbeeld heet Remal.

themeforest3

Als je kijkt zie je dat het 969 keer is gekocht en 138 keer is beoordeeld met een gemiddelde van 4,5 ster (uit vijf) Dat geeft je in ieder geval een indicatie van hoe het template werkt. Wij zijn er blij mee in ieder geval… 😉

Zoeken is makkelijk op soort template in themeforest. Bij je zoekresultaten krijg je op ‘mouse-over’ een preview te zien van het template. Klik je vervolgens op het template dan zie je informatie, screenshots en heb je de optie om een live preview te zien van het template. Je kunt zo wat beter zien hoe een en ander in de praktijk er uit kan gaan zien.

Themeforest

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Op dit moment maak ik gebruik van een gratis template. Hoe kan ik overstappen naar een betaalde template (die ik dan graag naar eigen wens indeel), zonder dat mijn site te lang offline is…. Hebben jullie daar tips voor?

    • Simone van den Berg

      Tja wat is lang? 😉 Volgens mij gebruikt Es een of andere plugin, ik zet de site altijd gewoon in maintenance mode en ga dan aan de slag. Bekijk van tevoren wat je allemaal moet en of wilt veranderen, maak teksten eventueel vast klaar, doe iets met de foto’s enzovoort. Ik ben zelden langer als een dag bezig maar dat komt wellicht doordat ik het vaker doe….:) Mijn portfolio site net verandert en dat duurde wat langer. Drie dagen uit de lucht geweest. Je kunt ook – afhankelijk van je host – een staging site maken waar je dingen uit kunt proberen. Dan raak je vast een beetje bekend met je nieuwe template….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *