20041129-032-TH

We zeggen wel eens voor de grap dat de mooiste vrouwen die we gezien hebben in Thailand, de mannen waren tijdens de Mambo show in Bangkok… Dat is natuurlijk een beetje onzin maar het was wel een ervaring op zich.

We waren de laatste avond in Bangkok en besloten om naar de show van de ladyboys te gaan. Ik had eigenlijk geen idee wat ik nou precies moest verwachten want dat stond nergens bij. Het was extreem rustig in de zaal; ons groepje waren bijna de enigen die naar de show kwamen. Dat schept dan niet meteen vertrouwen natuurlijk.

20041129-086-TH

Ik zat op de voorste rij want ik wilde foto’s maken en nou, dat ging niet ongemerkt voorbij. De ladyboys verdrongen zich nog net niet om op de foto te komen. Haha…

In Nederland zijn transsexuelen meestal niet heel openlijk aanwezig, maar in Thailand lijkt het erop alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je je als man laat ombouwen tot vrouw. Dat dat niet helemaal waar is blijkt uit onderstaande korte documentaire over de katoeys uit Thailand.

20041129-191-TH

Om eerlijk te zijn had ik me er nog niet echt in verdiept, dus mocht je het interessant vinden dan is het filmpje een aanrader. Wij hadden vooral een hele leuke avond en hoewel het natuurlijk voornamelijk playback was, is de show een hoop zang en dans en echt niet van verkeerde kwaliteit. Her en der met een flinke dosis zelfspot. Ik vond het de moeite waard!

Wij waren er wel een flinke tijd geleden dus hoe de situatie daar nu is, ik heb geen idee. Ben jij recent bij mambo geweest? Dan ben ik benieuwd wat je ervan vond.

20041129-116-TH

Ik vond het vooral ontnuchterend om de stemmen te horen na afloop van de show. Dat klonk dan ineens wel weer heel erg mannelijk.  Ik heb geen idee hoeveel hormonen ze slikken (ik gok veel) want een operatie is vaak heel erg duur en dus lang niet voor elke ladyboy betaalbaar. Dus het viel op dat ze veel langer waren als de gemiddelde Thai!

Delen is fijn!