Door: Esmé Schouten

Onder collega’s staat Taipei bekend als een echte stapbestemming. Met een paar vaste kroegen waar iedereen je naam kent als je er vaker dan 1 keer komt, een heuse karaokebar dichtbij het hotel en op elke straathoek een 7-Eleven om die midnight snack te scoren, is het inderdaad niet zo slecht.

Zelfs yours truly deinst niet terug als ze een microfoon in haar handen geduwd krijgt om mee te zingen. Maar Taipei is veel meer dan alleen uitgaan. Ook bij daglicht is de stad zeker de moeite waard en besluit ik samen met een collega erop uit te gaan.

Eten op plastic stoelen

Als streetfood liefhebber kom je ook hier niks te kort. In de Taiwanese hoofdstad zijn er heel veel eettentjes, waarvan het interieur niet heel uitnodigend is maar het eten des te lekkerder. Voor niet meer dan twee a drie euro scoor je hier een flinke maaltijd, zoals een beef broth of garnalen met rijst. Eten op plastic stoelen aan de straatkant geniet je van het drukke stadse leven en voel je dat je echt in Azië bent.

Taipei bij daglicht
Een heerlijke beef broth met dumplings in één van de vele tentjes

Jiufen: een Aziatische ervaring

Bij het late ontbijt overleggen collega’s en ik wat de plannen zijn. Sommigen gaan de Elephant Mountain trail lopen. Van alle views in Taipei is deze de mooiste, met een klim van ongeveer 20 minuten. Wij slaan de trail over en besluiten naar Jiufen te gaan. Deze stad ligt vlak aan zee en na een uur reizen vanaf de hoofdstad bevinden we ons in een hele andere wereld. Dit charmante stadje staat bekend om Jiufen Old Street: een overdekte straat vol souvenirwinkels, restaurants en theehuizen.

een Taiwanese delicatesse: eieren gekookt in zwarte thee

Al je zintuigen staan op scherp als je door de steegjes loopt. Overal eten, mensen, kleurrijke lampionnen en geuren die je niet zomaar kan thuisbrengen. Gefascineerd lopen we de straat uit en besluiten in een theehuis een thee te drinken. Als de avond valt, wordt het in de kleine steegjes steeds drukker. Veel Aziatische toeristen weten deze plek ook te vinden en schuiven langs elkaar heen. Na wat gegeten te hebben, besluiten we weer terug te gaan naar Taipei. Jiufen is druk, maar wel een echte Asian experience.

Bijtanken in het Da’an District

Na een avond stappen met collega’s, moeten we de dag erna even bijtanken. We nemen de Uber naar Da’an district, een hippe wijk met veel restaurants, kapsalons en boetiekjes. We besluiten wat te eten bij The Diner: een Amerikaans geïnspireerde diner waarvan we het liefst alles op de kaart willen bestellen. Eggs Benedict met zalm? Yes please! Nachos en afsluiten met American pancakes? Kom maar door!

Na we ons vol hebben gegeten, komen we langs het Pat Me Cafe. We lopen naar binnen en worden verwelkomd door kat Pika terwijl Chu een middagdutje doet op één van de hoge stoelen. Het café is wat relaxter dan een gemiddelde kattencafé en er hangt een goede sfeer.

Over een paar uur vliegen we alweer terug naar Amsterdam, maar ik ga de volgende keer zeker nog een keer naar deze hippe wijk, misschien nightmarkets bezoeken en de trail lopen. En oké, als ik dan weer word meegevraagd om te gaan karaoke, ben ik de beroerdste niet.

Delen is fijn!