Simone's Kitchen

Tag: Vakantiefoto’s van vroeger

Een paar weken geleden werd ik door Sandra van TravelbySan getagged om mee te doen met Vakantiefoto’s van vroeger. De tag is bedacht door Saskia van Kidseropuit. En hij is leuk! Ik ben eeuwig bezig geweest met het uitzoeken van de vakantiefoto’s. Niet omdat het nou zo moeilijk was maar meer omdat ik er geen genoeg van kon krijgen.

Het toeval wil dat mijn ouders recentelijk zijn verhuisd naar een verzorgingstehuis en bij de verhuizing kwamen we een enorme doos tegen met negatieven en dia’s. En ja wat doe je daarmee? Wij besloten om alles te laten digitaliseren. Het waren er meer dan 4000 maar jeetje wat is dat leuk om doorheen te bladeren. Het kost even wat overigens maar eeuwig zonde om het in een stoffige doos te laten zitten en nooit meer naar te kijken. Mocht je overigens ook iets dergelijks willen doen met oude foto’s en/of dia’s en negatieven. Ik heb goede ervaringen met Trigger hiervoor. Sterker nog, ik wil ook een flink aantal van mijn eigen foto’s en dia’s laten inscannen.
Oude vakantiefoto's-18

Wat is jouw eerste vakantie

Nou deze denk ik… Ik kan het me niet meer precies herinneren.. 😉 Mijn ouders gingen vroeger altijd naar zee. Eerst naar Katwijk en Noordwijk en later gingen we jaren achtereen naar Egmond aan Zee.

Ondernemend typetje was ik toen al!

Ondernemend typetje was ik toen al!

We waren thuis met zijn zessen uiteindelijk, maar tijdens mijn eerste strandvakantie (ik denk dat ik twee was ofzo) waren we met zijn vieren. Mijn zus Yvonne, op de eerste foto links van mijn moeder (rechts op de foto dus) Ik was al meteen een waterrat en kon toen natuurlijk nog niet zwemmen. Ik krijg nu nog wel eens te horen van al die keren dat iedereen in paniek naar mij op zoek ging. Ik had nogal de neiging om op onderzoek uit te gaan.. 🙂

Oude vakantiefoto's-24 Oude vakantiefoto's-25

Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen

Ik denk onze eerste vakanties in het buitenland. Toen we eenmaal wat groter waren gingen mijn ouders op vakantie naar Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Frankrijk vond ik geweldig. We gingen onderweg met de vouwcaravan en mijn zus en ik sliepen altijd in een tentje naast de caravan. Want dat was natuurlijk een stuk spannender. Ook in deze landen zochten we eigenlijk altijd het water op. In Oostenrijk aan een meer, in Frankrijk aan zee en alleen in Duitsland waren we aan land gebonden. Mijn voorkeur ging dan ook uit naar Frankrijk en Oostenrijk.

Ik denk maar zo dat we hier aan het poseren zijn voor mijn vader want eh.. waarom zitten we anders zo suf naar die koeien te staren?

Ik denk maar zo dat we hier aan het poseren zijn voor mijn vader want eh.. waarom zitten we anders zo suf naar die koeien te staren?

 

Op de camping in Oostenrijk

Op de camping in Oostenrijk

En misschien nog wel de beste herinneringen heb ik aan die vakantie waarin we naar Parijs zijn gegaan. Mijn ouders zijn jarenlang op vakantie gegaan met goede vrienden, die wij altijd oom Jan en tante Sieni noemden, maar dat niet waren. Zij hadden twee zonen die ook met ons mee gingen dus we hadden een aardig gezelschap. En stiekem was ik een beetje verliefd op Rene. Dus toen hij – ergens in een grot in Frankrijk – mij achterhield en vroeg of ik wel eens een tongzoen had gehad… Nou dat moment kan ik me nog heel goed herinneren!

Parijs

En dat gaf die vakantie een extra dimensie. Want we hadden het idee dat we reuze geheim aan het doen waren maar het zal me niet verbazen dat mijn ouders en zijn ouders echt wel door hadden wat er aan de hand was. Echt veel verder als een kleffe tongzoen zijn we niet gekomen.. Haha..

Vreemd ook om elkaar weer terug te zien, tig jaar later bij de begrafenis van tante Sieni…

Oude vakantiefoto's-68

In de metro van Parijs, ik ben die in het rood wit, Rene is de jongen in het blauw witte streepje.

Oude vakantiefoto's-67

Die grapjas vooraan in het rode shirtje is mijn kleine broertje..

Aan welke vakantie van vroeger heb je de minst goede herinneringen..

Sjee, geen een denk ik. Of in ieder geval kan ik me dat niet precies herinneren. Ik denk nog het meeste de periode dat ik in de pubertijd zat. Ik voelde me ongemakkelijk in mijn lijf en was heel erg onzeker. Dat deed geen goed aan de vakantie vreugde. Maar dat was eigenlijk wel zo ongeveer het enige.

Let ook even op het flitsende kapsel!

Let ook even op het flitsende kapsel!

Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger

Dat is eigenlijk eentje die ik tot voor kort niet eens kende. In de stapel oude foto’s zat deze van mijn ouders. En die vind ik op dit moment zeker wel een hele bijzondere.

20150506-48260019

Mijn moeder heeft al twintig jaar Parkinson en mijn vader is momenteel in rap tempo dement aan het worden. (ze zijn beiden 80 jaar) en deze foto vind ik zo leuk om te zien. In mijn herinnering is mijn vader best een strenge man en toch als ik de foto’s nakijk dan valt dat allemaal reuze mee. Echt een hele goede band met mijn ouders heb ik nooit gehad en juist daarom vind ik dit soort foto’s extra waardevol…

Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders

Mijn eerste keer dat ik zonder ouders op pad was, was met de tienertour. Ja die bestond toen nog. Haha… Die tel ik voor het gemak even niet mee want volgens mij sliepen we toen thuis. Daarna ben ik met een vriendin op fiets vakantie geweest in Duitsland. Dat was om meerdere redenen geen succes. De vriendin kende ik eigenlijk amper en het klikte niet zo bijster goed onderweg. Plus dat we een gewone fiets hadden en probeer dan maar eens de Duitse bergen op te komen. Het was dus meer lopen als fietsen. En ik heb er geen foto’s van, dus dan telt het niet mee toch?

Oude vakantiefoto's-61

De eerste echte vakantie zonder pa en ma was een wintersport in Elmau. Dubbel spannend want ik was alleen op reis. Wel met een groepsreis maar toch. Ik was denk ik 19 of 20 daar moet ik even vanaf zijn.

Geweldige vakantie was het! Skiën heb ik er niet geleerd.. 😉 Maar ik had er wel de tijd van mijn leven. En dat is dan weer zo lastig van vakanties die zo lang zijn geleden dat er geen digitale versies van zijn. En de fotoboeken liggen ergens heel ver weg op de zolder, achter een schot in dozen. Geen idee dus. Het toeval wil dat ik nog wel een tweetal foto’s van de reünie van de wintersport vond.

Oude vakantiefoto's-60

Ok, nog een paar dan…

Ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Ik merk wel dat alle foto’s nadat ik op mezelf ben gaan wonen nu nog ergens verstopt zitten in een foto album. Misschien toch maar eens stuk voor stuk laten inscannen… Te leuk gewoon!

En vooruit nog een paar dan.

Oude vakantiefoto's-6

O en ik ben de middelste… Voor het geval je dat niet door had.. 😉

oude foto's Oude vakantiefoto's-31 Oude vakantiefoto's-39

Met mijn oudere zus in bed en wat hadden we een lol!

Met mijn oudere zus in bed en wat hadden we een lol!

En ik zou heel graag de oude vakantie foto’s wel willen zien van:

Anouk van My Delicious Journey

Kimber van Reisgenie

Yvonne van GoYvon

Marjolein van Berlijn-blog

Nathalie van Map of Joy

Ik ben reuze benieuwd!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

30 comments

 1. Wat een gave foto’s Simone! Ik kan me goed voorstellen dat de foto met je ouders erop zo dierbaar is, ze stralen er echt op.

 2. Geweldig! Wát een leuke tag. Zoveel bijzondere herinneringen bovenhalen. En wat geniaal dat je gewoon vertelt van je tongzoon, haha!

 3. Die foto van jou in de vloedlijn is echt geweldig! Alsof je in een super zandbak met wat water erbij zit om eindeloos zandkastelen te bouwen.

  • Ja dat was ook echt mijn zandbak! En zandkastelen bouwde we zó veel! Al moet ik zeggen dat mijn vader daar kampioen in was. Van die mooie met balletjes die er doorheen konden… Gek dat daar geen foto’s van waren!

 4. Ah wat leuk en schattig! Geweldig zulke herinneringen. Dank vr de tag maar ik ben als kind dus nooit op vakantie geweest. Ik had geen vader en moeder (die langzaamaan steeds zieker werd) stond er alleen voor. Mijn eerste vakantie was volgens mij op mijn 18e. Kamperen op de Veluwe, haha. Eerste keer vliegen was ik al 21. Oja; wel 2x naar Londen geweest met school toen ik 15 en 17 was. Hierbij dus de laatste vraag beantwoord 😉

 5. Aaaah wat een coole foto’s! Ik zat er deze week ook aan te denken om zoiets een keer te doen. Leek me een beetje veel werk, maar als ik jouw resultaat zie moet ik het eigenlijk gewoon oppakken. Geweldig ook al die outfits haha 😀

 6. Aaaaah die foto’s! Wat onwijs leuk zeg! Die foto met die koeien hahaha, ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik heb ook wel van dat soort foto’s, best awkward haha! En aaaah, wat lief van René en wat leuk dat je dat gewoon vertelt haha, heel cool!

 7. Wat een heerlijke retro-foto’s! Geweldig, ik vind dat ze stuk voor stuk precies dat fijne vakantie sfeertje uitstralen! Super leuk dat je mij getagd hebt, ik ga zondag bij m’n moeder langs om foto’s uit te zoeken :D.

 8. Te lief dit!!! 😀 Leuk bedacht door Saskia!

 9. Heerlijk de foto’s én de verhalen! Als ik naar bepaalde foto’s van mini-Simone’s kijk ben je echt geen spat veranderd zeg, erg leuk om te zien 🙂

 10. Wat een super leuke tag! En geweldige foto’s zeg 🙂

 11. Top foto’s, echt stuk voor stuk! En woah, die tan-line foto, super schattig!

 12. Wat leuk om al die oude foto’s te zien! Van schattig naar “oops had ik echt dat haar” wat een mooi inkijkje!

 13. Wat een geweldige foto’s!! Heerlijk om te zien en geeft me meteen het gevoel om m’n eigen oude fotos ook er weer eens bij te zoeken!

 14. Geweldige foto’s! Heerlijk om zo terug te kunnen kijken naar vroeger.

  Bedankt ook voor het doorgeven van de tag. Hij komt op mijn lijstje, want wil hem zeker invullen! Moet alleen even kijken naar wie de foto’s voor mij wil scannen. 🙂 En wordt pas volgende maand dan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.