Olifanten bij Tangkahan | simoneskitchen.nl

Jaaa, we zijn er weer! Voor diegenen die niet hebben gemerkt dat we er niet waren… We zijn gisteren teruggekomen van maar liefst 3,5 week Sumatra.
En wat was het geweldig. Vermoeiend, heet, muggenrijk maar ook ontspannend, prachtig, indrukwekkend en gezellig…. 🙂
Gisteren de 2000 foto’s op mijn computer gezet, maar moet er uiteraard nog doorheen worstelen.

Strand Sumatra | simoneskitchen.nl
Tropisch vogeltje | simoneskitchen.nl

Zo hebben we een lokale kooksessie gehad in een Batakhuis. Dat was superleuk en veel lokaler kun je het niet krijgen (al kom ik erachter dat alles bereiden op de grond ook niet meteen heel handig is… Haha) maar dat verslag volgt nog. Op de markt in Takengon (provincie Aceh) waren wij de bezienswaardigheid in plaats van andersom. Weten wij ook eens hoe het is als je steeds op de foto wordt gezet.. Haha.

Lokaal koken batak huis | simoneskitchen.nl
Lokaal koken in een batak huis!

We hebben orang-oetans gezien in Gunung Leuser jungle, levensgevaarlijke wegen bereden… Nou ja, beetje toch wel… Geslapen in hutjes, hotels en vooral vaak zonder warm water gedoucht… Brrr.
De restanten van de tsunami met eigen ogen gezien in Banda Aceh. Ten tijde van de tsunami (26 december 2004) zijn hier alleen al 70.000 mensen omgekomen. Veel van de gebouwen zijn nieuw of gerenoveerd, maar de verhalen van die dag zijn het meest indrukwekkend. Want bijna iedereen die daar woont heeft het zelf meegemaakt.

Waardeer je je eigen keuken toch net nog even dat beetje meer!
Waardeer je je eigen keuken toch net nog even dat beetje meer!

Het weer: we zaten tegen het begin van het regenseizoen aan en dat hebben we gemerkt. Nagenoeg geen dag voorbij gegaan zonder een tropische regenbui, maar in de ochtend was het overwegend droog. Prima dus om jungletochten, marktbezoeken en meer te doen.
Maar ja, we zijn natuurlijk ook wel een paar keer overvallen door een bui. Ben je binnen twee seconden tot op het bot verzopen… Lekker (koel)!

Batak huis | simoneskitchen.nl
Batak huis

En dan is het weer over tot de orde van de dag! Heb het koken nog gemist ook! Want dit is onze tweede trip naar Indonesie en hoewel het eten op zich lekker was, zaten we vaak in gebieden waar niks was dus dan wordt je de nasi goreng echt wel zat op gegeven moment. Wel een paar leuke recepten die ik thuis wil gaan maken! Maar eerst vanavond lekker stamppot rauwe andijvie! Jam!!

20141008-032
20141015-156
Wc in Sumatra | simoneskitchen.nl
Niet de beste wc maar qua locatie wint ie!
Verdwenen weg en half dorp weggespoeld...
Verdwenen weg en half dorp weggespoeld…

Delen is fijn!