Deze lekkere quinoa salade heeft worst, canellini bonen en nog veel meer lekkers. Makkelijk om mee te nemen voor onderweg.

quinoa salade met worst

Quinoa salade met worst

Een klein onderzoek op de site wees uit dat ik flink wat quinoa salade recepten al heb vergaard in de loop der jaren. Maar heel veel van die recepten gebruiken vooral kip of zijn vega. Dus het leek me dit keer wel eens leuk om iets heel anders te doen. Ik kocht dus pittige runderworstjes en gebruikte die voor de salade. Je kunt de worstjes in hun geheel bakken en dan in stukjes snijden of je kunt het vel er van tevoren afhalen en er balletjes van draaien. Ik varieer dat meestal. De ene keer snij ik het gewoon met vel en al in stukjes en de andere keer draai ik balletjes.

In dit geval sneed ik de worstjes na het bakken. Dan blijven ze overigens wel het sappigste. Ook iets om rekening mee te houden als je runderworstjes gebruikt.

Quinoa salade met worst | simoneskitchen.nl

Dressing

Voor de dressing maakte ik dit keer een dressing gebaseerd op mosterd. ik gebruikte dijon mosterd. Ik hou wel van dat scherpe randje, maar ben jij daar niet zo van dan kun je uiteraard de dijon vervangen door een wat mildere mosterd.

Wat gaat er verder nog in de quinoa salade met worst?

Nou best wel wat eigenlijk. Ik gebruikte trouwens de rode quinoa, die je onder andere bij de eko plaza kunt kopen. Heel lekker en net weer even anders. Verder gingen er radijsjes in, tomaatjes, cashewnootjes, een appel, abrikozen, zongedroogde tomaatjes en een klein blikje witte bonen. Dat laatste is optioneel. Het is er wel lekker bij, maar het weglaten is ook zeker niet onmogelijk.

Quinoa salade met worst

quinoa salade met worst

Quinoa salade met worstjes

4 van 1 stem
GangMaaltijdsalade
KeukenGezonde keuken

Een heerlijke quinoa salade met pittige runderworstjes en een pittige mosterd dressing.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 25 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr rode quinoa o.a. bij Eko Plaza
  • 75 gr gemengde kersttomaatjes
  • 25 gr gehakte cashewnoten ongezouten
  • 1 bouillon blokje
  • 1 appel in stukjes gesneden
  • 200 gr runderworstjes gebakken en in stukjes gesneden
  • paar gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
  • 3-4 gedroogde tomaten in olie in stukjes gesneden
  • 150 gr canellini bonen gespoeld en uitgelekt
  • peper
  • zout
  • 3 radijsjes
  • verse tijm paar takjes

Dressing

  • 75 ml olijfolie
  • 3 el Dijon mosterd
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroen
  • scheutje honing

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met de twee bouillon blokjes (mits je minimaal een liter water gebruikt!) en laat afkoelen.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes of halfjes (afhankelijk van formaat) en snij en bereid de rest van je ingredienten.
  • Doe alles in een grote kom bij elkaar en hussel even door elkaar.
  • Maak de dressing door de ingredienten met elkaar te mengen en roer dit goed door tot het een geheel wordt.
  • Door de dijon mosterd is dit een behoorlijk pittige dressing dus als je daar niet van houdt, gebruik dan mildere mosterd.
  • Doe naar wens iets van de dressing op je salade en smullen maar

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 881kcal | Koolhydraten: 102g | Eiwit: 36g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 71mg | Natrium: 1301mg | Kalium: 1375mg | Vezels: 14g | Suiker: 24g | Vitamine A: 1391IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 133mg | Ijzer: 9mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!


Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.