Streetfood in Asia | simoneskitchen.nl
Op reis vind ik het echt een van de allerleukste dingen om rond te struinen op markten. Kijken wat voor exotische ingrediënten er te koop zijn en dan uiteindelijk eindigen bij het gedeelte waar eten wordt geserveerd. Meestal voor de locals, want niet elke toerist waagt zich aan de lokale lekkernij.

Ik vind het vaak wel lastig. Wat kun je nu wel of niet eten? Tenslotte zit niemand te wachten op heftige buikkramp of een voedsel vergiftiging. Zo hadden wij al eens een reisgenoot die bijna de reis niet had overleefd door het eten van paté in Madagaskar… Toegegeven: niet de slimste keuze maar het is natuurlijk gebeurt voor je er erg in hebt.

Streetfood in Azie | simoneskitchen.nl
In Azië vind ik het makkelijker als in andere landen. Vaak sta je erbij als iets vers wordt gemaakt zodat je zeker weet dat het niet al uren in de zon ligt te ‘rotten’ . Druk is goed. Als de locals zich verdringen om wat bij de stal te kopen, dan kun je er wel vanuit gaan dat het zo snel gaat dat het ok is om te eten.

Bovendien geeft het eten in een restaurant in hetzelfde land echt niet meer garanties op vers eten. Want laten we eerlijk zijn: de spullen die ze daar gebruiken hebben ze waarschijnlijk gewoon gekocht op precies dezelfde markt.

Markt in azie | simoneskitchen.nl

Hoe doe jij dat op reis? Ben je onverschrokken en eet je alles dat je tegenkomt of vermijd je ten alle tijde de Streetfood stalletjes? En wat is jouw favoriete snack, hapje of gerecht dat je ooit at op reis?


Delen is fijn!