Even ertussenuit

Was “staycation” al een woord voor we de huidige gezondheidscrisis hadden of is dat geheel nieuw? Ik gok op het laatste. Feit is dat reizen, op vakantie gaan en je onderdompelen in een andere wereld momenteel toch een stuk lastiger is dan “vroeger”. Uit in eigen land is dan ook ineens hipper dan ooit en populaire plekjes zijn al volgeboekt voor je er erg in hebt.

Toen ik dan ook een uitnodiging kreeg om een nachtje te logeren in het Leonardo Hotel (Rembrandtpark) inclusief diner bij Floor17 hoefde ik daar niet zo lang over na te denken.

Het hotel ligt aan de rand van Amsterdam en de tram stopt ongeveer voor de deur. Dus wil je Amsterdam verkennen maar niet in het centrum zitten dan is dit een goede keuze.

Van alle gemakken voorzien

Het hotel is van alle gemakken voorzien en heeft maar liefst 19 verdiepingen. Wij hadden een beetje pech omdat er een grote stroomstoring in Amsterdam was geweest de middag dat we aankwamen zodat alle airco’s een tijdje plat lagen. De temperatuur in onze kamer op de 16e verdieping was 29˚C toen we aankwamen. Tikkie aan de hoge kant. Gelukkig was het euvel relatief snel verholpen maar het duurde wel lang voor de kamer weer koel was. Maar ja, shit happens.

Fietsen

Bij het hotel kun je – heel handig – fietsen huren. Het is vanaf het hotel niet ver naar het centrum van Amsterdam dus dat is goed te doen. Wij hebben ons beperkt tot rondfietsen door het Rembrandtpark en een beetje uitwaaien op die manier. Ideaal als je geen zin hebt in een overvolle tram te stappen.

Rooftopbar

Wij wilden niet al te lang onderweg zijn want we werden om 5 uur verwacht op de rooftopbar. Op de 19e verdieping. Door corona en de registratieplicht kan je er niet zomaar spontaan heen gaan maar moet je een afspraak maken. Dus tja, dat maakt sommige dingen wat onhandiger, maar het is niet anders.

Vanaf het terras van de rooftopbar heb je natuurlijk rondom een waanzinnig uitzicht over Amsterdam én kun je daarvan genieten onder het genot van een heerlijke cocktail. Naar keus met of zonder alcohol… 🙂 Op de rooftopbar kun je ook eten. Er staat een enorme Big Green Egg klaar dus ben je barbecue liefhebber dan zeker een plekje voor het avondeten daar reserveren! Ook op warme dagen vang je lekker een windje doordat je zo hoog zit dus perfect voor zomerse dagen.

Floor17 – Leonardo hotel

Op de 17e verdieping van het Leonardo Hotel zit Floor17. Goeie titel voor een restaurant op die plek. 🙂 Je kunt hier heerlijk dineren met uitzicht over de stad. Je kunt er a la carte eten of ervoor kiezen om een verrassingmenu te nemen van 3 of 4 gangen. Wij kozen voor het 3 gangen verrassings menu en kregen achtereenvolgens: Burrata met heirloomtomaten, kwartel en chocoladecake met passievruchtenijs.

Floor17 in Leonardo hotel
Floor 17

Ook fijn is dat je onder het hotel kunt parkeren. Kom je in het Leonardo hotel eten voor lunch of diner dan kun je gratis parkeren zolang je niet langer dan drie uur op de locatie bent. Langer parkeren kan natuurlijk ook maar daar zijn wel kosten aan verbonden.

Meer tips voor vakantie in eigen land vind je in de rubriek Nederland

Disclaimer: Wij verbleven in Leonardo Hotels op uitnodiging. Sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links.

Delen is fijn!