Simone's Kitchen

Slow Sunday – Biggest little farm, filmtip

Biggest little farm
Foto: The biggest little farm – Varken Emma

The biggest little farm

Afgelopen donderdag was Tom ‘s avonds aan het werk en ik wilde even lekker relaxen in een luie stoel dus ik was op zoek naar een gezellig filmpje om te kijken en terwijl ik aan het browsen was in de nieuwe films op mijn tv kwam ik The biggest little farm tegen. En wat een geweldige documentaire is dat! Zeker in het kader van het bezoek dat ik bracht aan de biodynamische boerderijen recent en het bezoek dat ik in Ierland bracht aan Highbank Orchard vond ik dit een leuke follow up film.

Foto: Biggest little farm

Apricot Lane farm

John en Molly Chester begonnen de Apricot Lane farm in 2011 en de film laat het hele verhaal zien van hoe ze begonnen met een uitgedroogde onvruchtbare grond en uiteindelijk – met veel ups en downs – een prachtige boerderij kregen. De film laat zien hoe je zonder gif en zonder al teveel menselijke inmenging een rijk ecosysteem kunt maken. Met een bodem die vol is van micro organismen en op die manier ook weer zorgt voor meer voedingswaarde in de voeding die het produceert.

Wat ik ook persoonlijk dan wel weer grappig vond is dat Molly kok en blogger is. Haar blog Organic Spark is volgens mij niet meer geupdate maar wel leuk om een kijkje te nemen. John was filmmaker en dat is ook terug te zien in de prachtige beelden in de film.

Aanrader!

Al met al vond ik de film echt een aanrader. Zeker als je geïnteresseerd bent in biologische voeding en dergelijke dan zou ik de film zeker kijken.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.