Romantisch slapen in Vuglec Breg

Boven aan de berg

Ik ga meteen maar beginnen met te melden dat ik hier niet geslapen heb. Helaas zou ik bijna zeggen want wat een sprookjesachtig mooie omgeving! Ik heb het over Vuglec Breg, een uniek plekje waar je alleen komt door een steile weg omhoog te volgen.

Voor mij is het helaas té steil gelegen (door een ongeluk op reis verbrijzelde ik mijn enkel en kan nu weliswaar weer lopen maar omhoog is een grote uitdaging) vrees ik want onderdeel van de charme van deze plek is dat je de prachtigste wandelingen in de omgeving kunt maken.

Omhoog met een trekker

In de winter is er onderaan de berg een trekker die je omhoog sleept, want met een beetje sneeuwval zijn er nog weinig auto’s die die berg op komen! Maar dat is ook wel onderdeel van de charme. Niet al te lang geleden woonden hier drie families Vuglec. Een van de Vuglec’s was slim en toverde het dorpje om tot een vakantiepark. De namen van de voormalige bewoners prijken nu nog op de huisjes. En boven aan de berg woont oma nog steeds. Op mijn vraag hoe oma dan die berg op en af kwam werd al snel duidelijk dat oma nog topfit is. Elke dag werkt ze nog in haar moestuin en loopt fluitend die berg op en af! (ik geloof dat ze iets van 85 is!)

De voormalige schuur Imbra is nu het plekje met het mooiste uitzicht en een prive jacuzzi in de tuin buiten. Kortom, als je in de regio bent is het echt aan te raden om hier eens een paar nachten te verblijven. Wel van tevoren boeken want er zijn niet veel huisjes dus het zit snel vol. Het bijbehorende restaurant is populair onder de locals en je kunt er heerlijke wijn drinken (ja ze verbouwen ook hun eigen wijn!) en prima eten.

En natuurlijk moest er weer strukli geserveerd worden!

Omdat we die berg ook weer af moesten hielden we het bij één glaasje wijn maar aten er wel wat kleine hapjes en natuurlijk de lokale versie van strukli. Met chocola dit keer!

Vuglec Breg

Škarićevo 151, Škarićevo – Krapina, Croatia

Delen is fijn!