Ik had al vele opties de revue laten passeren voordat we onze reis naar Curacao boekten. Wilden we in een hotel, wilden we een appartement, wilden we een Airbnb ruimte boeken? De keus op Curacao is natuurlijk enorm. Ik vind een hotel op zijn tijd echt lekker hoor, maar wilde voor Curacao toch liever iets anders. Dus toen ik een tip kreeg van Ivonne van My footprints om eens te kijken naar de appartementen van Sjaak en Marcel van Villa L’Orangerie was ik al heel snel overstag.

Villa L'Orangerie Curacao | simoneskitchen.nl

En om heel eerlijk te zijn had ik niet eens heel erg goed gekeken. Het was een drukke periode met werk en ik ging er eigenlijk een beetje vanuit ‘dat het wel goed zou zijn’. Geheel tegen mijn normale natuur in, maar dat dat soms heel erg goed uit kan pakken bleek al snel. Het contact dat ik van tevoren had gehad met Sjaak en Marcel verliep prettig, duidelijk en snel. Elke mail werd binnen 24 uur netjes beantwoord dus helemaal top. Van alles was mogelijk om te regelen voor aankomst; we wisten op dat moment niet zo goed hoe laat we ter plekke zouden zijn dus hadden een klein boodschappenlijstje afgegeven voor wat standaard dingetjes.

Ons appartement Kurazon - Foto van Villa L'Orangerie

Ons appartement Kurazon – Foto van Villa L’Orangerie

We hadden een routebeschrijving meegekregen en we konden het appartement zonder enig probleem vinden. Het lag dan ook op een minuutje of tien rijden van het vliegveld in de wijk Julianadorp.

Julianadorp ligt een beetje van alle actie af. Dus wil je wild wil gaan stappen elke avond in Willemstad dan kun je wellicht beter een hotel midden in de stad uitkiezen maar heb je een auto (en dat zou ik sowieso aanraden op Curacao) en vind je het prettig om een fijn rustig plekje te hebben dan is Julianadorp een prima keuze.

De ontvangst was allerhartelijkst. Marcel en Sjaak vertelden alle ins- en outs van het appartement en wij waren aangenaam verrast. Er zijn drie appartementen, die niet veel van elkaar verschillen. Alledrie zijn ze ruim, volledig uitgerust en schoon. Ik geloof niet dat ik ooit eerder in een appartement ben geweest waar echt totaal niks op aan te merken viel. Echt super. Op het appartement zelf zit een alarm, er is een kluis in de slaapkamer aanwezig (groot genoeg ook voor een laptop en camera bijvoorbeeld), er is een grote koelkast en geweldig ruim terras met een extra eettafel en twee luie stoelen en nou ja ga zo nog maar even door. O en natuurlijk airco, goed werkende wifi, eigen parkeerterrein én betaalbare prijzen.

Schermafdruk-2016-01-10-18.01.44

De service van Marcel en Sjaak beperkt zich ook niet tot alleen de standaard dingen. Op onze vraag of we wisten waar we misschien snorkels konden huren kregen we er twee te leen. Strandlakens hoef je niet mee te nemen maar kun je tegen een kleine vergoeding ook lenen. Wil je weten waar je moet wezen voor een lekker maal of iets anders? De mannen zullen alles doen om het je naar de zin te maken.

En niet op een opdringerige manier. Maar echt heel prettig. Kortom, ga je naar Curacao dan kan ik de appartementen van Villa L’Orangerie van harte aanbevelen. Wel op tijd boeken want er zijn er maar drie en ze zijn – terecht – populair. Dus nogmaals bedankt voor de fijne tip Ivonne!

Villa l’Orangerie
Rondeweg 15
Julianadorp / Willemstad
Curaçao

Telefoon Villa: +5999 6608454

info@villalorangerie.nl

Disclaimer: Wij waren op eigen gelegenheid in Curacao en deze review is geheel spontaan.. 🙂

Delen is fijn!