Simone's Kitchen

Slapen: Royal Horizons Baobab – Senegal

Slapen bij Royal Horizons Baobab | simoneskitchen.nl

All-inclusive in Senegal

Ik ben geen fan van het all inclusive concept. Dat was wellicht wel duidelijk toen we naar Mexico gingen en daar een niet al te beste all-inclusive ervaring hadden. Maar dat het ook echt wel heel anders kan bleek tijdens een recent bezoek bij het Royal Horizons Baobab. We waren daar op uitnodiging van Neckermann Reizen om een kijkje te nemen in het hotel en natuurlijk om kennis te maken met Senegal.

Slapen bij Royal Horizons Baobab | simoneskitchen.nl
Natuurgebied vlak bij (klein maar fijn)

Van te voren had ik weinig verwachtingen. Nou ja, ik had natuurlijk wel even op de site gekeken en zo op het eerste gezicht zag het er goed uit. Maar de realiteit bleek mooier dan de plaatjes online. Het hotel is groot maar op een dusdanige manier opgezet dat je op geen enkel moment het idee hebt dat er zoveel kamers zijn. De kamers zijn verspreid over een groot terrein waar het meer kleine bungalows zijn dan je standaard hotelkamer. Ik zat behoorlijk ver weg van het hoofdgebouw, al snel een minuutje of tien lopen. Dat was in het begin even zoeken want ik raakte elke keer de weg kwijt. Zo groot is het terrein en zo groen is het aangelegd.

Slapen bij Royal Horizons Baobab | simoneskitchen.nl
Genoeg te zien onderweg!

Buffet

Voor mij staat of valt de kwaliteit van een All-Inclusive met de kwaliteit van het buffet. Die kamers zijn al snel mooi bij elke All-Inclusive die we tot nu toe gezien hebben, maar het eten is dan vaak de dealbreaker. Niet in dit hotel. Het buffet was in een woord fantastisch. Zoals ik al zei ben ik geen fan van all-inclusive maar in landen als Senegal zijn je opties buiten de deur niet heel uitgebreid. De hygiëne is niet vergelijkbaar met die van thuis en er zijn nu eenmaal veel dingen die je niet kunt eten.

Slapen bij Royal Horizons Baobab | simoneskitchen.nl

En het is fijn als je dan alles kunt eten. Want hygiene staat voorop bij het buffet. We waren met een groep en er werd van alles gegeten: van verse zee-egels (ok, ok ik heb me er niet aan gewaagd) tot ceviche (van die grote vis linksboven. Iemand een idee wat voor vis dat is??) en alle maagjes bleven in orde. De keuze is ook nog eens reuze en bovendien kun je elke woensdag kiezen voor traditionele gerechten uit Senegal zoals de poulet yassa waar ik jullie binnenkort het recept voor ga geven.

Slapen bij Royal Horizons Baobab | simoneskitchen.nl

Al met al vond ik het verrassend prettig in dit All-Inclusive hotel en zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan. Bovendien ligt het hotel in de buurt van het Bandia Game Reserve en in de buurt van de Mbour vismarkt.

Ook fijn is dat Senegal niet lang vliegen is en een ideale bestemming om de winterkou te ontvluchten. Ook prettig is dat je bijna geen tijdsverschil hebt met als gevolg geen jetlag! Voor kortere trips altijd een enorme plus als je het mij vraagt!

Disclaimer: Ik was op uitnodiging van Neckermann in het Royal Horizons Baobab, maar alle meningen zijn die van mijzelf. Sommige links in dit artikel zijn affiliate links.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.