Als foodie haal ik altijd mijn hart op als ik weer eens een stop Singapore op mijn rooster heb staan. Deze metropool staat bekend om het heerlijke eten en is een mengelmoes van de Aziatische keuken. Maar naast al die saté, curries en dim sum vind je hier ook heel veel healthy spots, vaak met met breakfast all day principe. En dat is vooral erg fijn met 6 uur tijdsverschil.

Common Man Coffee Roasters – 22 Martin Road

Ik begin meteen bij mijn favoriet: Common Man Coffee Roasters. Een echte fijne plek, waar de sfeer heel relaxed voelt. Hier vind je de lekkerste koffie van de stad en ben je omgeven met planten, hipsters en yogi’s. Boven CMCR bevindt zich namelijk een yoga studio (Yoga Movement) waar je een les kan meepikken. Ze serveren er een all day breakfast menu en vooral de Common Man Veggie Wonderland en de Turkisch Man Full Breakfast zijn een aanrader. Goedkoop is het zeker niet en mijn daggeld (geld dat je krijgt om op stop uit te geven) zou zo op zijn als ik hier elke dag heen zou gaan. Maar tijdens mijn verblijf is dit altijd een vast adres.

Grounded by CMCR – 22 Martin Road

Boven CMCR bevindt zich de yogastudio van Yoga Movement. Daarbij zit er een klein cafeetje, Grounded, Ideaal om rond te hangen voor je klas begint of je tegoed doen aan een post-yoga bite.

 Plain Vanilla  – 1d Yong Siak Street

In de hippe wijk Tiong Bahru vind je Plain Vanilla Bakery. Ooit begonnen als een bakkerijtje met good old fashioned cake, is nu Plain Vanilla uitgegroeid tot een populaire hotspot. Menig local, expat en toerist laat zich graag verleiden door bijvoorbeeld de avocado on toast en verse sapjes. Naast de bakkerij verkopen ze ook kookspullen, kookboeken en leuke cadeautjes. Als je bent uitgeshopt, lonkt die heerlijke plak banana bread of red velvet cupcake om voor onderweg mee te nemen.

Toby’s Estate  – 8 Rodyk Street

Als de jetlag echt begint in te hakken, dan is Toby’s Estate een goede plek om bij te tanken met een kop koffie. Dit Australische style café biedt goede gerechten en je kijkt uit over de rivier terwijl je een hap neemt van je eggs benedict.

Carrotsticks and Cravings  – 7 Rodyk Street

Even verderop vind je Carrotsticks and Cravings, die begin dit jaar haar deuren openden. Dit healthy café wordt gerund door een expat uit Melbourne, en moeder van een tweeling. Het lijkt een waar magneet voor andere moeders, die samen met hun kroost hier zitten. Ook hier wordt een all day breakfast menu gehanteerd en op de kaart vind je heel veel gezonde superfood zoals de acai berry bowl, breakfast buritto en en smoothies. Ik koos voor de Pancakes The Right Way, glutenvrije havermoutpannenkoeken met bosbessen, geserveerd met Griekse yoghurt en maple syrup. Ideaal als je de hele dag op pad gaat, want het vult enorm en wel handig voor iemand (lees: ik) die snel weer honger heeft.

Meer lezen van Esmé? Check ook haar tips voor streetfood in Seoul!

Delen is fijn!