Chocolade sinaasappel balletjes | simoneskitchen.nl

Dadels

Dadel chocoladeballetjes met sinaasappel.. klinkt goed of niet? Ik ben dol op dit soort lekkere en makkelijke traktaties. De balletjes zijn bovendien vegan en paleo proof dus voor iedereen geschikt. Ik vind ze heerlijk om bij de koffie te eten of gewoon zo als snelle snack tussendoor. Je kunt ze bovendien ook nog makkelijk mee nemen als je onderweg bent. Hou er evenwel wel rekening mee dat de dadels behoorlijk wat suiker bevatten, dus ondanks dat ze wellicht gezonder zijn dan een marsreep kan het nog steeds een suikerdip geven.

Hebben jullie laatst ook de uitzending gezien van De keuringsdienst van waarde over dadels? Meer specifiek over de beestjes in dadels? Het was een herhaling van een eerdere uitzending in de foodweken (op NPO 3) en ik had er al eerder over gehoord maar eigenlijk was ik er niet van onder de indruk.

Heerlijke dadelballetjes met sinaasappel en chocola

Allemaal beestjes

Ik bedoel: echt heel vreemd is het natuurlijk niet dat er beestjes in de dadels zitten toch? Ik heb er nog geen dadel minder om gegeten. Check ze hooguit iets beter als ik de pitten verwijder (dat is dan weer het voordeel van dadels kopen waar de pitten nog in zitten) of er geen dikke larven inzitten, want ok dat vind ik echt niet zo fris. Maar ik begreep van de entomoloog die aan het woord was dat we sowieso op jaarbasis flink wat insecten naar binnen werken via groentes, groentesappen en dergelijke. Was het niet goed om meer insecten te eten? Hahaha…

Dadelballetjes met sinaasappel en chocola

Sinaasappel chocolade ballen

Nou goed begin om een recept met dadels te ‘promoten’ he… Sorry… 🙂 Deze dadelballetjes met sinaasappel zijn van zichzelf al erg lekker, maar als je ze door een mengsel van pistache en szechuanpeper rolt worden ze nog net even lekkerder. En het ziet er nog tof uit ook!

Ook leuk om eens deze dadelballetjes met wortel te maken. Zit er meteen wat groente in!

Sinaasappel chocolade balletjes
Chocolade sinaasappel balletjes | simoneskitchen.nl

Chocolade sinaasappel balletjes met pistache en szechuan

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten

30 balletjes

Materiaal

Ingrediënten

  • 200 gr medjool dadels
  • 1 sinaasappel rasp
  • 50 gr hazelnoten
  • 1 tl gember vers geraspte
  • 1/4 tl kardemom
  • beetje sinaasappelsap niet teveel dan wordt het te nat
  • 1 el kokosolie
  • 3 el rauwe cacaopoeder
  • snufje zout
  • 2 el szechuan peper
  • 50 gr pistache noten

  • Doe alles bij elkaar in de keukenmachine behalve de szechuan en de pistache. Draai tot het een geheel vormt.
  • Draai er mooie balletjes van.
  • Hak de pistache en de szechuan samen zo fijn mogelijk en rol hier de balletjes doorheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 47kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 1mg | Kalium: 100mg | Vezels: 1g | Suiker: 5g | Vitamine A: 28IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 13mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Of probeer deze eens met wortel of de bieten dadelballetjes van Linda

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.