Simone's Kitchen

Simply Slow – Get Together keramiek

Simplyslow4

Ja je ziet het goed.. Iets wat niet met eten te maken heeft op mijn blog! Nou ja zijdelings wel een beetje natuurlijk want gebruiken we niet allemaal borden, kommen en glazen om uit te eten en drinken? Ja toch? Het was zondagochtend dat ik een tweet ontving van Alex… Of ik zin had om ’s middags naar Amsterdam te komen voor een Gettogether van Simply Slow. Zoals te doen gebruikelijk zei ik eerst ja, en ging toen kijken waar ik nou eigenlijk ja op had gezegd.

Herman Verhagen was een van de 'makers'

Herman Verhagen was een van de ‘makers’

Simply Slow is een kleine organisatie die zogeheten ‘Gettogethers’ organiseert waarin unieke handenarbeid of een bepaald beroep centraal staat. Het gaat vaak om hele alledaagse producten zoals brood, koffie, een leren tas, of zoals in het geval van deze gettogether, keramiek. Het wordt altijd georganiseerd op een zondag en vaak worden er een aantal makers uitgenodigd. Mensen die vertellen hoe zij met hun vak begonnen zijn, hoe ze te werk gaan, wat ze maken en hun filosofie. En daarnaast is het ook gewoon een leuke middag om eens iets anders als anders te doen.

Kijk die Alex eens lekker klei prakken

Kijk die Alex eens lekker klei prakken

Ik ging er dus redelijk open in, had eigenlijk niet echt een beeld bij de middag, ook al had ik even snel op de website gekeken. Maar ik was aangenaam verrast; want het is gewoon leuk om mensen te horen vertellen over hun vak. Deze middag was dat Herman Verhagen van JC Herman, AtelierNL en Mauk Studio.

Behalve het ‘verhalende’ gedeelte was er ook een actief gedeelte waar Mauk Studio ons liet zien hoe je klei verwerkt en we zelf aan de slag mochten… Ik ben niet zo van het kleien.. 😉 dus heb me vermaakt met foto’s maken terwijl Alexandra aan het klei prakken was!

Mauk studio aan het pottenbakken

Mauk studio aan het pottenbakken

Al met al was het een leuke en inspirerende middag en ik ben zeker van plan om ook nog eens naar een toekomstige gettogether the gaan. Die van chocola in december is alvast een soort van must..! Haha. Maar ook bloemen en vissen klinkt veelbelovend. Meer weten? Check dan even de website van Simply Slow voor de laatste info over de gettogethers en hoe je je moet aanmelden

Simplyslow5

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Alexandra

    Mooi! Heb je de oproep gezien voor een fotograaf bij volgende gettogethers?

  2. Avatar

    Hahha dus jij prakt geen klei!? We leuk. Ik ga ook eens op de site kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!