props1

De meeste foodbloggers zullen dit waarschijnlijk beamen; voor je er erg in hebt is je verzameling props volledig uit de hand gelopen en heb je een aparte garage/kamer/schuur nodig om alles op te slaan. Ik heb er misschien nog wel meer last van als de meeste mensen (vraag maar aan Tom, hij zal het graag beamen!) dus ik ben altijd op zoek naar goedkope spulletjes. Ik dacht ik deel hier wat tips waar je props kunt vinden voor bijna niks.

  1. Tweedehands winkels; je kunt hier mooie spullen vinden voor nagenoeg geen geld. Bestek, glazen, enkele borden. Er zit wel een groot verschil tussen de een of de andere winkel en ook de een of de andere plaats. Blijkbaar is in de omgeving van Den Haag niks leuks meer te vinden. Er wonen teveel stylistes!
  2. Markten; voor stofjes is er geen betere plek te vinden als een markt. Aangezien je meestal aan een meter stof meer dan genoeg hebt zijn de kosten laag. Alexandra verft vaak een neutrale kleur zodat ze uit een lap stof meerdere kleuren kan maken.
  3. Vlooienmarkt; probeer voorbij alle rommel te kijken en je zult er ongetwijfeld een mooi mes/bord/glas vinden.
  4. Alex heeft ook als truck om een sample te bestellen van bijvoorbeeld een badkamer tegel. Als je werkt op een klein oppervlak kun je hier een heel eind mee komen. Of kijk eens op marktplaats of iemand toevallig ergens een partij over heeft. Wellicht mag je een tegel komen halen.
  5. Bouwmarkten; je kunt vaak goedkope stukken hout vinden bij de bouwmarkt en deze kun je vervolgens weer in elke wensbare kleur schilderen. Je bent een paar euro kwijt aan verf en hout maar je hebt wel meteen twee kanten aan elke plaat hout.
  6. Supermarkten; supermarkten hebben regelmatig aanbiedingen van bepaalde serviezen of leuke schaaltjes of bakjes. Zie je die schaaltjes linksonderin? Die komen bij de Appie vandaan voor 2 euro per stuk. Kun je ook bij andere zaken kopen voor heel veel meer!
  7. Opa’s en oma’s/ouders: Je zult verbaasd zijn hoeveel schatten er in de kasten van je ouders of grootouders verborgen zijn. Kijk eens de keuken rond en wellicht zie je iets dat je mag lenen/hebben. Ik gebruik bijna dagelijks spulletjes van Tom’s oma!
  8. Vuilnis; ok dit is misschien een beetje een rare maar soms heb je bij het grof vuil de mooiste dingen staan. Als foodblogger kijk je tenslotte heel anders aan tegen oud en verweerd. Hoe ouder hoe beter! Dus als je weet op welke dag de grof vuil ophaal is in jouw wijk, loop dan eens speurend rond. Je zult verbaasd zijn hoeveel leuks je op die manier kan vinden. Het kan wel zijn dat mensen je raar aan gaan kijken maar who cares?

En ik hoor het natuurlijk graag als jij nog een geweldige manier weet om mooie props te scoren voor weinig!

Delen is fijn!