Shete Boka | simoneskitchen.nl

We zijn alweer terug inmiddels van het fijne Curacao. Dan valt het echt niet mee om thuis te komen in het huidige herfstweer! Hoe gezellig ik de herfst ook vind, maar van +30 naar +12 is best een stap. Maar…. mij hoor je niet klagen! (je dacht natuurlijk dat je wel zoiets hoorde maar dat leek maar zo)

Ik heb hier en op Simone’s Kitchen al het nodige gedeeld van Curacao. Ik merk wel dat ik tijdens reizen dan toch kies om te publiceren op Simone’s Kitchen en niet hier. Nou ja, het zal altijd wel een ‘dingetje’ blijven. Het beste is natuurlijk om me op allebei te volgen.. 🙂 Mis je nooit wat! Hint, hint…

20151111-MH2A5956

We hebben eigenlijk een hele relaxte vakantie gehad. Wel elke dag erop uit geweest want strandliggers zijn we niet, dus met de auto naar kleine baaitjes gereden, het eiland een beetje rondgetuft en bijna klem gezeten met de auto, maar dat verhaal bewaar ik voor een andere keer (hou de spanning er nog even in) en een paar bezienswaardigheden bekeken. Nu vind ik niet dat Curacao bol staat van de culturele uitjes (niet dat ik zo cultureel ben aangelegd overigens!) maar het is een eiland waar je niet heen gaat voor de diepere vraagstukken des levens, lijkt me. Naar Curacao ga je voor de zon, het strand, het lekkere eten en – als je daar van houdt – de watersport. Duiken natuurlijk, snorkelen, dat kan je daar als de bovenste beste.

20151111-MH2A5980

Wat je ook niet over kunt slaan eigenlijk is nationaal park Shete Boka. Ik had in mijn hoofd dat er zeven rotsen zouden staan (don’t ask me why) maar het zijn inhammen waar de zee met geweld op klapt. Het is dan ook zaak om erheen te gaan als het waait. Op een windstille dag kan ik me zo voorstellen dat het niet zo spannend is. Neem ook zonnebrand mee, want op de plateau’s is het warm en geen enkele schaduw te bekennen dus je bent gewaarschuwd. Ik vind het iets magisch hebben: de zee die met geweld op de rotsen klapt. Dat natuurgeweld is adembenemend en indrukwekkend. We hebben er dan ook een flinke tijd staan kijken. Het was rustig toen wij er waren. Ik denk dat we welgeteld 1 andere auto hebben gezien, dus ideaal eigenlijk maar ik gok dat het in het hoogseizoen wel drukker kan zijn.

Shete Boka Curacao | simoneskitchen.nl

Shete Boka ligt richting Westpunt aan de bovenkant van het eiland en is goed te bereiken met de auto vanaf Willemstad. Ongeveer een half uurtje rijden. O en omdat bewegend beeld in dit geval toch net even iets meer zegt; een filmpje van Boka Pistol!

Delen is fijn!