Dit lekkere sapje uit de slowjuicer maak je met veel wortel, appel, pastinaak en een beetje citrus. Lekker fris en bomvol vitamines.

Slowjuicer wortelsap met appel

Slowjuicer wortelsap met appel

Het maken van een lekker groentesapje uit de slowjuicer is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Al zijn er wel een paar regels waar je rekening mee moet houden. Ik heb genoeg mislukte sapjes gemaakt om me dat te realiseren! Deze slowjuicer wortelsap met appel is een klassieker en eentje die eigenlijk al niet meer fout kan gaan.

Wortel en appel is een gouden combinatie en wil je er wat meer pit aan toevoegen dan kun je dat eenvoudig bereiken door er ook nog wat gemberwortel door te doen. Dat heb ik hier niet gedaan, maar had prima gekund.

Leftovers

Ik gebruik mijn slowjuicer vaak om restanten groentes op te maken. Ik wil nog wel eens teveel in huis hebben door leftovers van een shoot of gewoon omdat ik teveel heb gekocht in de aanbieding. Weggooien is natuurlijk geen goed idee en het verwerken in de slowjuicer zorgt ervoor dat alles gebruikt wordt. Win win dus.

Omdat ik in dit geval dus ook pastinaak had liggen, heb ik ervoor gekozen om ook die te verwerken in de slowjuicer wortelsap met appel. Wortel is van zichzelf al zoet natuurlijk en de combinatie met appel maakt het nog zoeter. Daarom heb ik er ook wat limoen en citroen door gedaan. Dat zorgt ervoor dat het wel nog lekker fris blijft.

Slowjuicer wortelsap met appel

Wil je zelf aan de slag met het maken van een slowjuicer sapje onthoud dan een paar dingen; bittere groentes zijn niet perse lekker in een sap. Evenals kool wat nogal heftig kan zijn. Als je net begint is wortel een veilige keuze. Je kunt dit vervolgens mixen met andere groentes zoals ik hier heb gedaan. Heb je wat meer zoet nodig dan is appel altijd een handige om in huis te hebben evenals peer.

Hou je niet van aardse smaken dan wil je misschien niet beginnen met een rauw bietensapje.

Slowjuicer wortelsap met appel

Wortelsap met appel

Nog geen review
GangDrank, Ontbijt
KeukenHollandse keuken

Dit recept maakt ongeveer 500 ml sap
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr wortels
  • 3 appels
  • 2 pastinaak niet te groot
  • 1 limoen
  • 1 citroen

  • Was al je groente en fruit sn snij in stukken die door je machine kunnen. Voor de limoen en de citroen schil ik de schil plus het wit er altijd af. Ik hou niet van die bittere smaak.
  • Doe alles door je sapcentrifuge en smullen maar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 379kcal | Koolhydraten: 95g | Eiwit: 6g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.2g | Natrium: 192mg | Kalium: 1757mg | Vezels: 23g | Suiker: 49g | Vitamine A: 41929IU | Vitamine C: 85mg | Calcium: 172mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.