Een goed en mooi restaurant uitzoeken dat kun je aan onze Sandra wel overlaten.. 😉 Allereerst natuurlijk al een geweldig diner gehad op vrijdagavond bij Rock-Fort en voor de zaterdag was er besproken bij een restaurant met de ludieke naam ‘Sans Cravate‘. Ik zeg ludiek, omdat het in en dergelijk restaurant doorgaans niet vreemd zou zijn om netjes gekleed aan te schuiven en dus met stropdas te komen opdagen. De naam alleen al gaf me het gevoel dat dit geen posh en over de top restaurant zou zijn in atmosfeer.

sans-cravatte-11Bij binnenkomst zit het al behoorlijk vol en wij worden naar een prive ruimte geleid achter in de zaak. Nou ja prive was het niet, het hoort gewoon bij het restaurant maar lag wat achteraf in een soort nisje. Ideaal voor als je een intiem dineetje hebt of gewoon gezellig met een groep vrienden uit bent… 🙂 In verband met personeels bezetting kun je bij Sans Cravate op de zaterdag niet kiezen voor a la carte. Er is een menu voor iedereen. Je kunt uiteraard wel aangeven of er dingen zijn die je niet lust of waar je allergisch voor bent maar in principe is het een menu. Een stuk makkelijker voor de keuken natuurlijk al waren de gerechten behoorlijk arbeids intensief schat ik zo in.

Links amuse met morielle, rechts rode poon en noordzeekrab met passievrucht gegrilde en gemarineerde groenten, sesamcreme en cevichejus

Links amuse met morielle, rechts rode poon en noordzeekrab met passievrucht gegrilde en gemarineerde groenten, sesamcreme en cevichejus

Het begon al goed met een serietje van prachtige amuses, stuk voor stuk allemaal superlekker. Zoals je wel kunt zien aan de foto’s zijn de porties allemaal zeer beschaafd en afgestemd op een menu van een dergelijk aantal gangen dus hoewel we lekker hadden gegeten was het zeker niet zo dat we na afloop de deur uit rolden. En dat vind ik dan bijvoorbeeld wel prettig. Naast het menu kozen wij ook voor het wijnarrangement wat erbij besteld kon worden voor vier van de gangen.

20120428-_MG_8166

Crispy melkvarken met soft shell krab, quinoa en krabjus

Ik kan ook eerlijk niet zeggen welk van de gerechten ik het lekkerste vond. Stuk voor stuk waren het met zorg in elkaar gezette creaties. Nou ja als ik dan toch iets moet zeggen; ik vond de soft shell krab een beetje een aparte gewaarwording. Het was voor mij de eerste keer dat ik een soft shell krab at en waarschijnlijk was het meer het idee als de smaak maar ik vond het een beetje rare structuur hebben in mijn mond. Niet dat het niet lekker was maar hmmm, niet zeker of ik het wel wat vind!

20120428-_MG_8165

Zeetong met asperge en sherry mousseline, belottaham en kervelcoulis

Al met al een bijzonder geslaagde avond met lekker eten, goede wijnen en goed gezelschap. Een kanttekening is wel de prijs van het geheel. Sans Cravate is zeker niet geschikt als je wat krap bij kas zit. Het is het wel waard, maar desondanks is het ontvangen van de rekening dan toch even schrikken.

Voor vier personen, chef’s menu inclusief wijn bij 4-gangen plus extra wijn voor de gangen erna, koffie toe en een aperitief vooraf was de rekening € 575,=.

Restaurant Sans Cravate

Sans Cravate
Langestraat 159
8000 Brugge
T 050/67.83.10‎

openingsuren

dinsdag t.e.m vrijdag 12u-14u
19u-21u zaterdagmiddag op reservatie vanaf 10 pers.
zaterdagavond 19u-21u
gesloten op zondag & maandag

Delen is fijn!