Salade van farro en spruitjes | simoneskitchen.nl

Loop ik door de supermarkt – eigenlijk als kersverse spruitjes liefhebber – valt mijn oog opeens op paarse spruitjes… En ja, die kan ik dan niet laten liggen natuurlijk, want hoe vaak heb jij al paarse spruitjes gezien? Ik nog nooit in ieder geval en ze zijn vooral heel fotogeniek. Niet dat je er heel veel van terug ziet op de foto; we wilden er nog een closeupje van maken. Van die paarse spruiten, maar dat hebben we vervolgens geheel vergeten en alles opgegeten. Zo gaat dat dan he…

Salade met farro en spruitjes | simoneskitchen.nl

Het idee voor het recept komt uit het Jamie magazine waar ik een salade zag staan met dun geschaafde spruitjes. Dat klonk heel leuk die rauwe spruitjes maar ik vond ze toch niet zo om over naar huis te schrijven in de rauwe versie, dus ik heb ze wel heel dun gesneden en even kort geroosterd in de oven met olie en zout. Dat maakt ze meteen heel erg lekker dus ik kan het alleen maar aanraden. Blancheren heb ik ook geprobeerd en omdat ze zo dun zijn gaat dat ook wel maar roosteren heeft ten alle tijde mijn voorkeur. In het recept werd overigens gezegd dat je de spruitjes met een mandoline moest schaven en hoewel dat vast makkelijker gaat, zie ik niet in hoe je die kleine prut dingetjes kunt bewerken op een mandoline zonder je vingers mee te schaven. Met een mes gaat het ook prima, maar het kost dan wel even tijd.

Salade met farro en spruitjes | simoneskitchen.nl

Ik maakte deze salade met farro. Ik vind dat lekker, nootachtig en past perfect bij de spruitjes maar heb je dat niet dan kun je het ook vervangen door eventueel wilde rijst, spelt of iets anders in die trant.

Salade van farro en spruitjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Supersalade van farro, granaatappel en spruitjes

Ik gebruikte hier spruitjes van de radijs als extra. Zeg maar tauge maar dan van radijs. Voor de dressing gebruikte ik onze Sangiovese azijn, je kunt hier ook rode wijn azijn voor gebruiken.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr farro
  • 1 rode ui
  • 2 el sangiovese azijn of rode wijn azijn
  • 250 gram paarse spruitjes
  • granaatappelpitjes van 1/2 granaatappel
  • olijfolie
  • radijsspruitjes hele jonge radijsjes dus als het ware of als je die niet kunt vinden dan radijsjes
  • rucola of een slasoort met kleine blaadjes.
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de farro volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 C.
  • Snij de spruitjes heel dun. Je maakt als het warme hele dunne schijfjes. Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine maar kan met de hand. Dan ben je wel even bezig! Je kunt ze ook gewoon fijnhakken (niet te fijn natuurlijk) Doe de spruitjes in een ovenschaal, besprenkel ruim met olijfolie, peper en zout en zet voor ongeveer 10 minuten in de oven of tot de spruitjes gaar genoeg zijn. Ze moeten we nog een bite hebben. Haal uit de oven en zet apart.
  • Snij de rode ui in hele dunne ringen en doe die in een bakje samen met de sangiovese azijn. Roer even goed door en laat staan om te trekken.
  • Doe de olijfolie, citroen, honing, peper en zout in een kom en maak een dressing hiervan door het goed te mengen.
  • Doe de farro, granaatappelpitjes, geroosterde spruitjes, radijs of radijsspruitjes, ui en sla in een kom en hussel alles goed door. Doe de dressing eroverheen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!