Simone's Kitchen

Route 66 – De leukste restaurants en motels

Leukste restaurants en motels op route 66

Bij Route 66 rijden draait natuurlijk alles om de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Vooral restaurants en motels zijn overal langs Route 66 heel prominent aanwezig, en zij dringen zich vaak aan je op via schreeuwende neonreclames. Dat laatste is bedoeld in positieve zin, want niets is zo leuk als je vergapen aan prachtige restaurants en motels die vaak al ruim 60 jaar bestaan! In deze blog lees je wat mijn favoriete restaurants en motels zijn op Route 66.

Restaurant tips Route 66

Ook langs Route 66 ontbreken de bekende fast food-ketens niet, maar als je de ‘Route 66 experience’ optimaal wilt beleven ga je waarschijnlijk liever naar een restaurant dat bij voorkeur al decennia lang bestaat en sinds de hoogtijdagen van Route 66 floreert. Krijg je tijdens het rijden van Route 66 lekkere trek, ga dan in ieder geval naar:

Palms grill - route 66

The Palms Grill Café (Atlanta, Illinois): dit is een typisch Amerikaanse diner waar de klok sinds de jaren 50 lijkt te hebben stilgestaan. Je kunt er heerlijk ontbijten of lunchen met hamburgers en frites. Aan de overkant van dit restaurant staat een ‘muffler man’, een gigantische stenen pop die vroeger dienst deed als reclame voor garages die uitlaten verkochten maar tegenwoordig een flinke hotdog in zijn handen heeft.

Palms grill route 66

Tally’s Good Food Café (Tulsa, Oklahoma): zoek je een restaurant met Route 66-thema dan ben je hier aan het juiste adres. Alhoewel dit een typisch Amerikaanse diner is waar de hamburger in vele variaties het belangrijkste item op de menukaart is, serveren ze hier ook verrassend gezonde salades.

The Big Texan Steak Ranch & Brewery (Amarillo, Texas): hier kun je gratis eten als je het voor elkaar krijgt om binnen 1 uur een biefstuk van 2 kilo naar binnen te werken. Het restaurant is geheel in western-stijl ingericht en het personeel loopt rond in passende cowboyoutfit. Leuk voor een avondje entertainment. (ook allereerste foto in dit artikel)

The Big Texan - route 66
The Big Texan

Kix on 66 (Tucumcari, New Mexico): een Amerikaanse diner in Route 66-retrostijl met prima eten en vriendelijke service. Het kan er soms erg druk zijn maar dat is alleen maar een goed teken.

Kix on 66 - route 66

Delgadillos Snow Cap (Seligman, Arizona): dit hamburger- en ijstentje heette vroeger Snow Cap Drive-In en is tot op de dag van vandaag populair bij Route 66-enthousiasten. In het dorpje zijn ook wat oude neonreclames en winkels met Route 66- souvenirs te vinden, dus na je maaltijd moet je zeker nog een wat rondlopen.

Emma Jean’s Holland Burger Café (Victorville, Californië): een echte ouderwetse Amerikaanse diner met een authentiek interieur dat deels nog uit de jaren 50 stamt. Je komt hier niet veel toeristen tegen, dus eigenlijk des te leuker om hier even een pitstop te maken.

De beste Route 66 Motels

Een goede nachtrust is belangrijk als je Route 66 aan het rijden bent, zodat je ‘s ochtends weer fris achter het stuur kunt kruipen. Langs Route 66 zijn talloze motels in allerlei prijsklassen te vinden, maar de meeste behoren tot grote ketens en zijn dus vaak erg standaard. Wil je in stijl overnachten, kies dan voor een motel dat al decennia lang bestaat, al dan niet met Route 66-thema:

Munger Moss motel - Route 66

Munger-Moss Motel (Lebanon, Missouri): dit motel met prachtige neonreclame is een echte ‘must’ voor Route 66-gangers. De kamers zijn eenvoudig maar netjes en geheel in jaren 50 stijl. De eigenaars, een bejaard stel, runnen het motel al sinds mensenheugenis en kunnen veel over Route 66 vertellen.

Desert Hills Motel (Tulsa, Oklahoma): alhoewel de kamers in dit motel een beetje verouderd zijn kun je er prima en tegen een redelijke prijs overnachten. Op loopafstand van het motel zit Tally’s Good Food Café (zie Restaurants) en aan de overkant bevindt zich een keurige woonwijk met een grote vijver waar je heerlijk kunt picknicken, wandelen of joggen.

Blue swallow motel - route 66
Blue Swallow Motel

Blue Swallow Motel (Tucumcari, New Mexico): wellicht het mooiste motel dat langs Route 66 te vinden is, niet in de laatste plaats dankzij de bewegende neonreclames die in het donker werkelijk oogverblindend zijn. De kamers zijn eenvoudig maar stijlvol en schoon, en nog een leuk detail: de eigenares van dit motel heeft haar roots in Groningen, waar haar overgrootouders vandaan komen.

El Rancho Hotel (Gallup, New Mexico): mooi oud hotel in western-stijl waar je de dagen van weleer kunt proeven. Het hotel heeft ook een restaurant waar je kunt dineren en ontbijten. Zorg dat je een kamer aan de voorkant krijgt, want dan heb je uitzicht op Route 66.

Wig Wam Motel (Holbrook, Arizona): dit iconische typische Route 66-motel bestaat uit losstaande stenen wigwams en is gebouwd in 1950. Bij elke wigwam staat een oldtimer geparkeerd, wat je het gevoel geeft dat je met een tijdcapsule naar de jaren 50 bent geschoten. Reserveren wordt aanbevolen want dit motel is meestal volgeboekt.

El Trovatore Motel (Kingman, Arizona): een motel met prachtige neonreclame. De kamers hebben allemaal een beroemde filmster als thema en de gemoedelijke eigenaar vertelt graag over alle bezienswaardigheden in de omgeving.

Route 66 Planner

Heb je helemaal zin gekregen in Route 66? Zelf Route 66 rijden doe je met Route 66 Planner van Martine Piket, een overzichtelijke reisgids waarin routeaanwijzingen naar alle belangrijkste bezienswaardigheden, motels en restaurants staan. Bovendien barst Route 66 Planner van de prachtige kleurenfoto’s die je alvast in de stemming brengen en je inspiratie geven voor de roadtrip van je leven.

Check ook zeker de eerste post met de bezienswaardigheden op de route!

Delen is fijn!

Martine Piket

Martine Piket (1967) is een ervaren reiziger die gek is op road trips. Het was een lang gekoesterde wens van haar om Route 66 van het begin tot het eind te rijden, in 2017 heeft zij dan ook uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en is de autorit in haar eentje gaan maken. Wat zij tijdens de voorbereidingen van en gedurende haar reis heel erg miste was een praktische Nederlandstalige gids voor de ‘gewone vakantieganger’, waarin alleen alle belangrijkste bezienswaardigheden staan. Ze moest zich behelpen met Engelstalige reisgidsen die voor echte Route 66-fanaten waren geschreven en zo gedetailleerd waren dat je daardoor de indruk kreeg dat Route 66 rijden iets is wat je alleen na je pensioen of tijdens een sabbatical kunt doen. Bovendien waren deze gidsen alleen te gebruiken in combinatie met gedetailleerde wegenkaarten, niet met een navigator. Het was dus de hoogste tijd voor een Route 66 reisgids die in deze behoeften voorziet, en zo werd Route 66 Planner geboren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.