Parfait van pure chocola met krokant spek en hibiscus sorbet

De eerste keer dat ik Ron Blaauw in actie zag was tijdens een uitzending van – volgens mij – Topchef. Flink wat jaren geleden, toen we nog niet verpest waren door Masterchef Australië. Ron Blaauw, de chef die kon toveren met groentes, dat was toch wel het idee wat ik van deze man had. Zijn restaurant zat toen nog in Ouderkerk a/d Amstel en ja, het stond weliswaar redelijk hoog op ons lijstje van ‘restaurants-waar-we-nog-graag-een-keer-willen-eten’ maar daar hing ook een prijskaartje aan. En de prijskaartjes in het gemiddelde restaurant met een Michelin ster, die liegen er over het algemeen niet om. Dus was het er nog niet van gekomen en twee jaar geleden kwam daar het nieuws dat Ron Blaauw naar Amsterdam ging verhuizen. Leuk, maar nog steeds aan de dure kant natuurlijk.

Ik denk dat Ron echter vriend en vijand wist te verbazen toen hij in maart van dit jaar aankondigde te stoppen met zijn restaurant. Er zou een ander concept voor in de plaats komen. Eentje met een lagere drempel, eentje waar je eerder naar binnen zou stappen als ‘doorsnee volk’, om het zo maar eens te zeggen. Dat hij daarvoor zijn twee Michelin sterren in moest leveren, ja dat was dan niet anders. Ik denk dat het een gouden greep is geweest van meneer Blaauw. Of het zo goed loopt als ongetwijfeld gehoopt, dat weet ik natuurlijk niet, maar die lage drempel die is er – wat ons betreft – zeker gekomen.

Wij bedachten afgelopen zondag het dat misschien leuk zou zijn om eens lekker uitgebreid ergens te gaan lunchen. Doen we wel vaker en is echt aan te raden. De keuze viel op Ron’s Gastrobar want na al die jaren wilde ik het nou toch echt wel eens zelf proeven.

Krokant gebakken dorade met basilicum, tomaat, burata en citrus

Het was lekker weer dus wij streken neer op het terras en werden direct door de bediening voorzien van menu kaarten en wat te drinken. De menu kaart is eenvoudig en bestaat uit koude gerechtjes, warme gerechtjes en desserts. Alle gerechten zijn 15 euro met uitzondering van een aantal wat duurdere bordjes zoals die met Oosterschelde kreeft. De desserts zijn 8 euro per stuk. Heel betaalbaar dus. Ik ga niet zeggen dat het spotgoedkoop is maar het is betaalbaar en met twee gerechtjes heb je genoeg gegeten. Ook de wijnen (wij hadden een heerlijke witte wijn met de bijzondere naam Pecorino.. ) zijn betaalbaar gehouden met 5 euro voor een glas van de huiswijn en rond de 6 euro voor de andere wijnen.

Tom koos voor de Wagyu burger

Voor het geheel van onze lunch waren we 108 euro kwijt. We hadden ieder twee gerechtjes, een dessert, twee glazen wijn pp, koffie na en een grote fles water. Voor de geleverde kwaliteit helemaal niet duur!

Wij hebben in ieder geval heerlijk gegeten. Elk gerecht had wel iets bijzonders al was de uitschieter voor mij toch wel het dessert van limoen en gin (lemoncurd met meringue en citrus praline-ijs)

Limoen en gin dessert

Al met al een absolute aanrader als je houdt van lekker en verrassend eten in een goede sfeer voor een betaalbare prijs. Wij gaan er zeker binnenkort nog een keer terug!

Ron’s Gastrobar

Sophialaan 55 hs
1075 BP Amsterdam
+31 (0)20 49 61 943

Openingstijden : Zondag tot en met vrijdag vanaf 12.00 u
Zaterdag vanaf 17.00 u

Disclaimer: Wij betaalden voor onze eigen lunch en zijn niet gevraagd om een review te schrijven.

Delen is fijn!