Stel je komt er op het laatste moment achter dat een reis naar Hong Kong niet door kan gaan dankzij het coronavirus. Dan moet je dus een soort van last minute actie ondernemen en een andere bestemming uitkiezen. Nu zijn er meer dan genoeg plekken om uit te kiezen maar de prijzen waren ook behoorlijk aan de hoge kant van de meeste plekken.

Roadtrip Ierland

Het werd al snel duidelijk dat we naar Ierland wilden gaan. Ten eerste is de vlucht kort en betaalbaar via Ryanair. Ten tweede ben ik een beetje verliefd geworden op Ierland en was Tom er nog nooit geweest dus de beslissing was gemaakt voor we er erg in hadden.

Kilkenny en Dublin in de retry

Het is nog niet heel erg lang geleden dat ik naar Ierland was met Jody en ons doel was toen Kilkenny en Dublin. Beiden absolute aanraders maar in beide gevallen hadden we nog wel wat langer willen blijven. Dat is dan het grote voordeel van nog een keer terug gaan. Kunnen we mooi alle dingen doen die we toen overgeslagen hebben of geen tijd voor hadden. Alhoewel we ook veel tijd kwijt waren met onderstaand gedoe. Hahaha… Ach gekke foto’s maken is deel van de fun toch? Nog niet eerder vertoond deze collectie trouwens… Om de voor de hand liggende redenen.

Van Dublin naar Galway

Op het kaartje hier helemaal onderaan kun je alvast zien wat de route ongeveer gaat worden. De planning is om te beginnen in Dublin, waar we de huurauto ophalen. Vandaar rijden we meteen door naar de andere kant naar Galway waar we twee nachten verblijven. Ik zou ook heel graag Connemara zien maar ik denk dat we daar simpelweg nog een andere keer voor moeten plannen.

Van Galway rijden we via de Cliffs of Moher naar Cork waar we ook weer een nacht verblijven. Dan via Kilkenny en Wicklow uiteindelijk weer naar Dublin waar we dan eindigen met 4 nachten Dublin.

Ondanks dat al onze vakantieplannen de laatste tijd nogal in de soep lopen gaan we er vanuit dat vier keer scheepsrecht is. Dus duim dat het weer dan voor de verandering ook een keer meehelpt!

Hieronder zie je onze route. Uiteraard komen alle tips en ervaringen nog terug als we weer thuis aangekomen zijn!

Delen is fijn!