Risotto uit de oven | simoneskitchen.nl

Risotto uit de oven

Risotto schijnt een gerecht te zijn waar veel mensen mee worstelen. Althans te oordelen aan de bijnaam van risotto in Masterchef Australie “The Dead Dish”. Klinkt behoorlijk indrukwekkend of niet?

Ik maakte echter al risotto voordat ik dat wist dus ik liet me niet leiden door angst voor het onbekende. 🙂 En dus maak ik al jaren risotto. Geen idee of een Italiaan vind dat ik het goed doe, maar wij vinden het in ieder geval erg lekker en uiteindelijk gaat het daar om.

Uit de oven

Een risotto uit de oven maakte ik echter nog niet dus toen Alexandra met het idee kwam om dat te proberen voor onze nieuwe Youtube rubriek ‘Maar welke dan?’ was ik in. En inderdaad het is super eenvoudig en het fijne is dat je niet eindeloos in die pan hoeft staan te roeren. Even aanbakken, bouillon erbij en je kunt een kwartiertje later genieten van een heerlijk romige risotto. Nooit meer een filmpje missen? Abonneer je op ons Youtube kanaal!

Of probeer eens mijn risotto met venkel en zalm (niet uit de oven)

Risotto uit de oven | simoneskitchen.nl

Risotto uit de oven

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 16 minuten
totaal 26 minuten

2 -3 personen

Ingrediënten

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gr champignons in plakjes
  • 150 gr doperwtjes uit de vriezer
  • 1 klont boter
  • 2 el creme fraiche
  • 1 liter groentebouillon
  • olie om te bakken
  • parmezaanse kaas geraspt, naar smaak
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

  • Verhit de oven voor op 160˚ C.
  • Verhit de olie in een ovenvaste pan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak deze even glazig, voeg dan de champignons toe. Bak deze even mee voor je de rijst toevoegt.
  • Roer alles goed om zodat de rijst gaat glanzen en voeg dan de bouillon toe. Dek het geheel af met een vel bakpapier en pak de pan in met aluminiumfolie zodat de stoom niet kan ontstappen.
  • Zet in de oven voor 16 minuten. Uit de oven voeg je de boter toe en de creme fraiche. Breng op smaak met flink wat parmezaanse kaas.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.