Simone's Kitchen

Rijksstudio award; Tweede prijs!!

rijksstudio

Als je me volgt op Facebook dan heb je het al voorbij zien komen; we hebben de tweede prijs in de wacht gesleept voor de Rijksstudio Awards 2015!! En omdat al die instagram fotootjes niet echt goed laten zien wat het nou was hier nog even de echte foto’s.

Het concept is bedacht door Alexandra Schijf en Birgitta van Langeveld, tekst door Fenneke van der Aa en foto’s door yours truly.

20150302-MH2A6626

Het idee van de Rijksstudio Award is dat je je laat inspireren door de enorme collectie schilderen en andere kunstobjecten van het Rijksmuseum en daar een eigen draai aan geeft. Birgitta en Alex lieten zich inspireren door schilderijen met – hoe kan het ook anders – eten. De ingrediënten die in de stillevens werden afgebeeld werden vervolgens door Alex verwerkt in een aantal recepten, de labels werden door Birgitta gemaakt en het resultaat zie je hierboven. Voor de fotografie was het idee om de lichtval van de schilderijen zoveel mogelijk na te bootsen.

Voor een kijkje naar de overige tien genomineerden en de uiteindelijke winnaar kun je kijken op de site van Rijksstudio

En om het compleet te maken; hieronder drie van de schilderijen die de inspiratie vormden voor de fotografie en het ontwerp.

Rijksstudio1 rijksstudioa varken

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

  1. Ja ik had het idd al op ig gezien maar wat geweldig. En wat een prachtige foto’s. Je ziet gelijk waar de inspiratie vandaan komt en het licht is zo goed gedaan. Heel inspirerend. Van harte.

    Liefs Suus

  2. Super gaaf! Gefeliciteerd!!

  3. Gefeliciteerd dames! Echt heel erg goed gedaan. Super profi het complete concept ingericht. Applaus!!!

  4. Geweldig! Echt super mooie foto’s. Van harte gefeliciteerd!!

  5. Waanzinnig mooi foto. Ook zo’n mooie kleurcombinatie dat donkere en dan zo’n opvallend gele pot er tussen. Dus, van harte gefeliciteerd!!!

  6. Ps alle 4 de foto’s zijn prachtig maar die springt er voor mij dus echt uit 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.