Foto: Fitbit

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik eigenlijk altijd wel een Fitbit draag. Bij voorkeur de allernieuwste natuurlijk, maar daarover later meer.

Ik draag al een Fitbit sinds zo ongeveer 2011. Ooit begonnen met de Fitbit One die je toen aan je beha vastzette. (met het risico dat de One hop in de wasmachine mee verdween) Een stappenteller. Meer was het toen nog niet echt. Vervolgens kregen we een hele reeks Fitbit’s waarvan ik hier nog steeds overigens alle exemplaren heb liggen. Ik heb zo’n laatje naast mijn computer en daar liggen ze allemaal in.

Van de One (die ligt er ook nog ja) naar de Alta, de Charge, de Charge HR, Charge HR 3, de Ionic, de Inspire HR en nu dus de nieuwste Fitbit Versa 2. Het zijn er volgens mij zelfs nog meer dan dat. Niet dat het nodig was om een nieuwe te kopen overigens. Maar als een echte gadget junkie móet ik altijd de nieuwste hebben.

Foto Fitbit

Maar goed, de Versa 2 dus. Hiervoor had ik een Inspire HR en die is wat kleiner en subtieler. Het probleem is dat ik zelf vrij brede polsen heb dus ik vind het prettiger om een Fitbit te hebben met iets meer body. In dit geval dus de Versa 2.

Vormgeving

De vormgeving is mooi, rond afgewerkt en het formaat is ergens tussen de Ionic, die vrij groot was en de Charge 3, die smaller is. Ik heb het standaard grijze bandje op dit moment nog. Niet de mooiste kleur eigenlijk, maar er zijn er vele in vele kleuren dus er komt binnenkort een nieuw bandje. Ik vind het prettig dat ik een mooi leren bandje kan kopen voor als ik uit ga of het standaard bandje kan gebruiken tijdens het sporten. Die is namelijk makkelijker schoon te maken en af te wassen.

Foto Fitbit

De eigenschappen

Van de eenvoudige stappenteller van vroeger is de Fitbit Versa 2 allang veranderd in een complete smartwatch met alles erop en eraan. De basis is nog steeds het bijhouden van hoeveel je hebt bewogen, maar er is zoveel meer. De Versa 2 houdt bij hoe je geslapen hebt, wat je hartslag is, hoeveel calorieën je hebt verbruikt (bij benadering), je kunt invoeren wat je hebt gegeten en gedronken, je gewicht en maten kun je kwijt. Je kunt bovendien ook nog de nodige apps toevoegen zoals Fitbit pay.

Je kunt hem zo instellen dat je berichten ook binnenkrijgt op je watch. De mogelijkheden zijn echt enorm dus check vooral op de site welke features er allemaal op zitten. Anders wordt de lijst wel heel erg lang.

Clockfaces

Wat ik zelf grappig vind is dat je kunt kiezen uit allerlei verschillende clockfaces. (wijzerplaten) Ik heb dit keer een hele grappige waarbij je zelf een avatar maakt die een beetje op je lijkt en die doet vervolgens gedurende de dag allerlei grappige dingen. Hierboven zie je dat ze zwaait, rond lunchtijd ligt ze meestal op een hamburger, in een salade of zoiets en zit ik te lang stil dan staat ze koffie te drinken. Maar vind je dat niks dan is er echt meer dan genoeg om uit te kiezen dus don’t worry.. 🙂

In combinatie met de app

In combinatie met de Fitbit app heb je alle informatie bij de hand en kun je alles bijhouden wat je maar wilt. Ik ben groot Fitbit fan, maar dat was al duidelijk denk ik.

Je kunt je Fitbit zelfs verbinden met een speciale weegschaal. Hoef je bijna niks zelf meer te doen.

De Fitbit Versa 2 kun je vinden o.a. bij bol.com voor € 179.- (check ook even alle bandjes en versies die je kunt vinden. Voor meer informatie check je de Fitbit site.

Disclaimer: Ik ontving de Fitbit Versa 2 ter review maar alle meningen en mijn liefde voor de Fitbit zijn 100% van mij.

Delen is fijn!