Genius glutenvrije pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Ik heb gelukkig geen gluten-intolerantie, maar bij tijd en wijle vind ik het wel prettig om eens wat minder gluten naar binnen te werken. Vaak om even pas op de plaats te maken en eens te kijken naar onze – niet altijd even goede – eetgewoontes. Haha… Komt het je al bekend voor? Nu goed, ik heb al een aantal keren broden gebakken zonder gluten en dat is toch een vak apart kan ik je vertellen. De ene keer is het wel lekker maar lijkt het totaal niet op een brood en de volgende keer is het niet te eten…

SPONSORED

20160616-MH2A0523

Genius is een merk dat is ontwikkeld door een Britse moeder die een zoon had met een glutenallergie. Bij gebrek aan keuze in de Engelse supermarkt is ze zelf een hele lijn glutenvrije producten gaan ontwikkelen. Brood is daarvan de belangrijkste maar sinds april van dit jaar is de lijn uitgebreid met pannenkoekjes, pizzabodems en pitabroodjes.

Tijd om dus eens lekker te testen. Ik ben altijd al een luie pizzabakker geweest en een kant en klare pizzabodem.. daar word ik best een beetje blij van. Ik belegde hem heel simpel met tomatensaus, geitenkaas en asperges en strooide er wat oregano en basilicum overheen. De smaak is erg goed van de bodems. Het is wel anders als een ‘standaard’ pizza, maar anders is in dit geval erg lekker.  Misschien iets droger van structuur dan een normale pizza maar een beetje extra tomatensaus lost dat heel snel op.

20160616-MH2A0537

De pannenkoekjes… ja daar kunnen we kort over zijn. Lekkerrrrr! Met wat vers fruit en honing heb ik eigenlijk niet gemerkt dat ze glutenvrij zijn.

En als laatste probeerde ik de pitabroodjes uit. Mijn enige kanttekening daar is dat ze wat lastig open te snijden zijn. Kan aan mij liggen maar ik vond het wat onhandig om ze open te maken zonder meteen alles dwars door midden te snijden. De smaak is wel prima, dus als je hem eenmaal open hebt, lekker vullen en smullen maar!

20160616-MH2A0539

De productlijn van Genius bestaat uit diverse soorten brood (broodjes, bruinbrood, witbrood en driezadenbrood), pitabrood natuurlijk en de pizzabodems. In de zoete varianten hebben ze muffins, fruitbrood en pannenkoekjes…

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Genius, maar alle meningen zijn zoals altijd die van mijzelf.

Delen is fijn!