Om maar even met de deur in huis te vallen; nee, ik draag momenteel geen fitbit. Beetje nutteloos als je je voornamelijk voortbeweegt van bed naar rolstoel en weer terug. Dat zal welgeteld 1 stap ofzo per dag zijn. 🙂

Review fitbit charge | simoneskitchen.nl

Maar ik ben wel al jaren lang gebruiker van de Fitbit dus tijd om er eens een review aan te wijden met de plus en minnen. Bovendien is dit de tijd van het jaar waarop je tenslotte vast als goed voornemen hebt dat je meer wilt gaan bewegen. Toch?

Momenteel heb ik de Fitbit Charge HR. Een soort horloge dat je dus om je pols draagt. Hiervoor heb ik twee jaar de Fitbit One gedragen. Die hing altijd aan mijn beha. Het dingetje beviel uitstekend. Ging lekker lang mee, registreerde redelijk nauwkeurig en je had er geen omkijken naar.

Het nadeel vond ik vooral dat je in de zomer onder een tshirt het apparaatje een beetje zag hangen. Ik clipte hem altijd omgekeerd aan mijn beha, dus met het display naar binnen toe. Dat was het minst opzichtig, maar zoals gezegd in de zomer niet ideaal.

Review fitbit charge | simoneskitchen.nl

Dus toen de Charge HR uitkwam heb ik hem besteld zodra hij uit was in Nederland (en ik heb er nog best lang op moeten wachten voor het zover was!)

Voordeel boven de Fitbit One:

  • Registreert ook hartslag
  • Je draagt hem als horloge dus geen rare uitsteeksels meer onder je kleren
  • Je hebt ook meteen de tijd bij de hand
  • Je kunt makkelijker checken wat je status is

Nadelen tov de Fitbit One

  • Doordat je hem om je pols draagt neemt hij veel meer polsbewegingen mee. Klop maar eens slagroom met een garde. Heb je zo een paar honderd stappen ‘gelopen’.
  • Ik blijk ook nog eens allergisch voor het bandje te zijn. Met name met warm weer gaat het na een week irriteren. Relatief makkelijk op te lossen door elke keer van arm te wisselen
  • Batterijduur: deze is aanzienlijk minder als de One. Ging die met gemak een week mee, de charge moet eigenlijk om de dag wel opgeladen worden. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk vind ik.

Zo op het eerste gezicht misschien best wat nadelen maar je kunt tegenwoordig beide apparaatjes afwisselen zonder dat je data kwijtraakt. Dat heb ik nog niet uitgeprobeerd maar ik ga kijken of ik daarmee het probleem van de allergische reactie kan voorkomen door wat vaker te wisselen.

De app die bij de Fitbit hoort vind ik fijn. Goede info, al is het synchroniseren soms wat traag. Omdat ik nu eenmaal een gadget freak ben heb ik – schrik niet – vier activity trackers. De fitbit is mijn favoriet, maar verwacht binnenkort ook een review van de UP24, de Nike Fuel en de Polar band…. 🙂

In het algemeen vind ik de fitbit een geweldige stimulans om meer te bewegen. Je wilt toch uiteindelijk graag allemaal groene smilies, ten teken dat je je doelen voor die dag hebt voltooid. Dat zal vast niet voor iedereen werken maar bij mij zeker wel!

Want ja ik ben wel van plan om straks weer mijn fitbit te dragen. Maar eerst maar eens zorgen dat ik weer kan lopen dus!

De fitbit One kost 85 euro bij o.a. bol.com

De fitbit Charge HR kost 129 euro bij o.a. bol.com

Disclaimer: De links hier zijn affiliate links. Dus mocht je overgaan tot aanschaf van een fitbit dan verdien ik daar een paar cent aan.. 🙂 De Fitbit’s heb ik zelf gekocht.

 

Delen is fijn!